miercuri, 21 ianuarie 2009

Salvam? Asfaltam? Vama Veche...

Am primit de la Dragos un link care m-a facut sa trec prin diverse stari care mai de care mai negative: enervare, indignare, dezamagire, intristare, furie...

Ei bine dragi prieteni se pare ca se va turna Asfalt in Vama Veche! Dupa cum bine observati in fotografii asfaltarea drumului de langa plaja a inceput...Probabil ca este un proiect de upgrade a Vamii - Vama 2.0 ... :( Mie imi placea mai mult versiunea Vama veche!

De parca nu ne era si asa destul de rau in orasele supra-betonate! De parca nu ne era si asa destul de greu sa mai fugim in week-end-uri departe de betoane; mai toti asteptam cu nerabdare vara sa ne lafaim in mare si sa ne tavalim in nisip si in alge! Si acum??? Iar beton??? Si aici? In oaza noastra de libertate si distractie? In locul unde nu existau pereti...in care cazarea era la mii de stele (cum spunea foarte frumos Traian la un moment dat)... locul unde eram o mare familie? Unde veneau tineri din toate colturile tarii si din afara ei tocmai pentru atmosfera? Unde nu mai conta ca vorbesti alta limba sau ca ai accent?

Si asta sa fie invadat de betoane??? Urmeaza 2 Mai? O sa puneti beton si pe plaja?

Nu faceti strazi si autostrazi si v-a casunat pe cel mai neingradit loc de pe litoral?

Ce s-a intamplat cu Salvati Vama Veche? Asta credeti voi ca inseamna salvarea ei?

Ma intreb, retoric probabil, cand o sa invatam si noi romanii sa apreciem diverse locuri asa cum sunt?! Cand vom invata sa deschidem ochii si sa vedem ce este deosebit in jurul nostru, ce are un farmec aparte care merita valorificat? Cand vom incepe sa pastram "Altfel-ul" si originalitatea din tara nostra?

Ce putem sa facem? Sa nu calcam Asfaltul! Tot Dragos a venit cu ideea! Eu am fost mai radicala - Sa venim cu picamerele! Sa aparam ce e al nostru...stilul de viata, mandria de a fi vamaiot! Focul, pletele, dansul pe plaja, Boleroul de la rasarit, folkul, prietenia, boemul, cultura...!

Pentru toti cei pentru care Vama Veche inseamna ceva: Oare putem face ceva???

4 comentarii:

Anonim spunea...

ce putem face !? sa ne mutam in alta parte, ma frustreaza faptul ca indiferent ce nevoi si ce pareri are lumea, se discuta, se analizeaza, dar pana la se face tot asa cum si-au propus ei, reprezentantii cica. si ce poti sa faci!? ... nimic absolut nimic.

Anonim spunea...

Da...sa nu mai cititi prostiile din Academia Catavencu si sa nu mai visati ca cineva pe lumea asta vrea binele in mod deliberat...Iisus a murit acum 2000 de ani si altu la fel de altruist se va naste greu;)....keep smiling vorba pinguinilor din Madagascar, joc de glezne...viata merge inainte.

A da am uitat vizitati in continuare toate localurile care au si locatii in Vama pentru ca doar asa veti sprijini si mai mult manelizarea unei staituni care se vroia a fi boema: Papa la soni, b52, Expirat si restu de mucicoteci care a adus manelaRaia in Vama.

Nu pot decat sa fiu indignat ca nu asfalteaza vara peste cocalarii muciosi care vin sa se imbete in vama.

Ioana (Abe) spunea...

Da fanel...controverse vis a vis de Vama Veche vor fi tot timpul!

Fiecare crede si simte ce vrea in Vama!

Crezi ca toata lumea merge sa se imbete acolo? Deschide ochii! Dar numai daca vrei :)

Toate bune!

Ioana (Abe) spunea...

Andrada ...putem sa aratam ca ne pasa! Si sa facem in asa fel incat, la un moment dat noi, sau copiii nostri, sa schimbam sau sa schimbe ceva!

Altfel, asa cum spunea bine fanel...viata merge inainte!

Merci ptr comentarii!