miercuri, 21 ianuarie 2009

Hai la Scoala! Scoala de Folk!

Ca tot ma cam plangeam eu in ultima vreme ca nu prea mai am inspiratie...cred ca tocmai am gasit o sursa buna: oamenii care fac lucruri din pasiune! Imi place cand intalnesc oameni care fac ceea ce fac din suflet si care cred in actvitatea lor, oameni care vor sa faca o societate mai buna, care vor sa sprijine valorile, sa incurajeze dezvoltarea si talentele! Ma fac sa vreau sa ii sustin cat pot! Ceea ce voi si face!

Ba mai mult cred ca voi infiinta o noua rubrica pe blog: Cronicutza Folk!

In seara asta, imediat dupa intalnirea PICANTa am dat o fuga si prin El Grande Comandante! Nu de alta dar de saptamana trecuta aflasem ca va canta Emeric Imre - si nu puteam sa ratez Nebunul de Alb sau Condamnare!

Ajunsa acolo deja pe la jumatatea recitalului nu mica mi-a fost mirarea sa vad nivelul inferior al clubului intesat de lume! Am intalnit si cunostinte mai vechi prin intermediul carora am descoperit o intreaga "galagie pe bloguri de folk" (le gasiti in stanga).

Ceea ce m-a incantat a fost amploarea pe care o iau tot mai mult evenimentele si serile folk! In acelasi timp in 100Crossroads am inteles ca sustinea recital trupa "UNDE" (pentru cei interesati mai canta si maine in Iron City).

Recitalul li Emeric a fost deschis de Ioana - organizatoare a serilor din EGC care a dat tonul serii cu 7 piese si cu o veste extraordinara: S-a deschis oficial Scoala de Folk! In curand isi vor pune la punct si site-ul pentru mai multe detalii si informatii legatede aceasta laudabila activitate. Practic ce inseamna Scoala de Folk? Este un demers facut din dragste pentru muzica si talent, din pasiune pentru folk si din dorinta arzatoare de a alimenta mereu acest frumos stil si curent cu noi talente. Astfel, pe scena din EGC sunt asteptati toti tinerii talentati care vor sa demonstreze ca viata in anul 2009 e mai mult decat telefon, calculator, Internet, messenger si retele sociale. E munte, viata, folk, chitara, foc, prieteni! Asadar oricine vrea sa fie ascultat, ghidat, promovat, oricine crede ca are ceva e spus prin intermediul strunelor este asteptat la Scoala de Folk!

Nu este o scoala ca oricare...nu se dau note, nu se pun absente (dar ar fi pacat sa lipsiti!), nu se lasa corigenti! Dar este o "miscare" ce isi propune sa identifice noi talente, sa aduca un aer proaspat in folkul romanesc, sa mentina acest frumos curent in viata! Proiectul este de amploare iar ideea Scolii se va continua frumos...nu se va limita doar la serile de marti! Dar mai bine va va povesti Ioana candva!

Sunt de acord cu Ioana - sunt atatia copii, tineri, oameni talentati! Ei bine, acum aveti ocazia sa aratati ce puteti! Scoala de Folk cauta Folkisti!

In continuare Emeric Imre ne-a incantat cu versurile sale, cu stilul sau...altfel de folk decat saptamana trecuta dar in egala masura venit din suflet, facut din pasiune, cantat cu inima! Atmosfera a fost pe masura! Practic lumea nu vroia sa se mai dea dusa!

De la 8 jumate la 11 jumate a fost o atmosfera de vis! Incarcata de muzica, poezie, voie buna, prietenie si apropiere sufleteasca! Felicitari Ioana pentru o seara reusita!

Sa fie Scoala de Folk o vasnica urmasa a serilor Expirate?! Se pare ca exista toate premisele ca raspunsul sa fie afirmativ!

Saptamana viitoare - urmand trendul de a chema la microfon oameni care isi fac destul de rar aparitia prin cluburi (ceea ce ii face si mai valorosi!) - ne va incanta auzul Stefan Tivodar! In EGC!

Si nu uitati: Scoala de Folk cauta Folkisti! Lasati-va gasiti! Iesiti in fata! Aratati ca meritati! Alaturati-va gastii!

Niciun comentariu: