luni, 19 ianuarie 2009

Escalada pe Gheata: Ambitie si Adrenalina

Ce faci in week-endul 5 - 8 februarie? Vrei distractie si aventura...vrei ceva iesit din comun? Cum suna Escalada pe Gheata? Vrei sa ii vezi pe oamenii care dispun de atata energie, ambitie, dorinta de reusita si spirit de aventura incat sa se incumete la escalada pe gheata? Si nu oricare...cei mai buni! La finala Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata!

In weekendul 5 - 8 februarie, langa partia Kalinderu din Busteni, se va desfasura Finala Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata – apogeul celei mai importante si spectaculoase competitii de acest gen din lume.

Peste 50 de atleti de talie mondiala vor incerca sa cucereasca titlul de castigator al etapei Busteni si a Cupei Mondiale 2009 motivati prestigiul competitiei si de premii in valoare de 18 000 euro.

Pana in acest moment s-au inscris concurenti din 16 tari - Marea Britanie, Austria, Franta, Olanda, Elvetia, SUA, Italia, Spania, Rusia, Slovenia, Ucraina, Cehia, Bulgaria, Romania, Croatia, si Corea.

Cele doua probe ale Cupei sunt cele de Dificultate si Viteza. Ambele se vor desfasura pe structuri artificiale acoperite cu gheata si amplasate intr-un loc cu buna vizibilitate si usor accesibil publicului.

Proba de Dificultate consta in escaladarea/abordarea mai multor tavane si obstacole de gheata sau prize artificiale aflate la o inaltime de peste 20 de metri.

Peretele de escalada viteza are inaltimea standard de 15 metri, este vertical si acoperit cu 25 de cm de gheata. Pe el se vor desfasura sambata probele din cadrul finalei Cupei Mondiale iar duminica 8 februarie vor avea loc tentative de batere a record mondial stabilit anul trecut pe aceesai structura.

Noutatile cu care-i asteptam pe sponsori, spectatori si pe sportivii cei mai buni din lume la aceasta disciplina de mare spectacol cuprind modificarea structurilor pe care vor avea loc probele si dotarea acestora cu instalatii de refrigerare care vor permite desfasurarea competitiei la temperaturi de pana la 10 grade Celsius.

Instalatia de refrigerare este o premiera mondiala, proiectata si construita in Canada, special pentru Busteni. Unicitatea ei va da concursurilor romanesti o pondere internationala crescuta si va constitui o noua dovada a seriozitatii si pasiunii cu care organizatorii acestor evenimente: Clubul Alpin Roman, Primaria si Consortiul Busteni si UIAA - Federatia Internationala a Asociatiilor de Alpinism, forul mondial care guverneazase aceste competitii, ocupandu-se in mod constant de dezvoltarea imaginii acestor evenimente de importanta deosebita atat pentru alpinismul mondial cat si pentru cel romanesc.

Langa partie, organizatorii v-au pregatit pe langa spectaculosul concurs si concerte live, muzica trance, expuneri si testari de echipamente, focuri de artificii si alte surprize.

Informatii referitoare la Cupa Mondiala, lista concurentilor, articole, impresii, galerie foto si transmisia in direct pe toata durata competitiei le puteti gasi pe site-ul oficial www.iwcbusteni.ro si pe site-ul federatiei internationale www.theuiaa.org

Pentru detalii va rugam sa ne contactati la adresele contact@iwcbusteni.ro sau dsardan@yahoo.com

Niciun comentariu: