miercuri, 28 ianuarie 2009

Mai mult decat un concert Folk...

Aseara, in El Grande Comandante...asa cum ne-a promis Scoala de Folk (care mai nou are si blog pana sa fie gata sie-ul si un motto fooooarte tentant!) l-a adus pe Tivodar pe scena! Si nu singur...alaturi de 2 prieteni: o voce si o chitara!

A fost frumos...a fost altfel decat un concert folk clasic! Altfel de muzica, mai linistita, mai de suflet, muzica ce se asculta (si eventual se fredoneaza zambind)nu se canta tare! Cu accente de blues, rock, jazz (aici am citat artistii deoarece eu nu sunt in masura sa apreciez atat de fin genurile muzicale).

La orice concert, publicul mi s-a parut intotdeauna o gloata greu de "manuit"; tine mult de felul de a fi si de charisma artistului dar si de genul muzicii! Exista muzica ce se preteaza "scandalului" si muzica ce merita savurata, poate pe fundalul unei discutii cu prietenii pe care ii intalnesti numai la astfel de evenimente. Exista muzica pe care o simti - care iti intra in suflet si in ganduri, care te face sa visezi si sa iti amintesti - si muzica pe care o traiesti - care iti face sangele sa fiarba si imaginatia sa zburde!

Un alt aspect al implicarii publicului este cunoasterea versurilor - si parerea mea este ca savoarea unui concert de genul celui de aseara este tocmai noutatea melodiilor si originalitatea lor. Si mai cred ca asta este si ideea Scolii de Folk!

Un singur aspect, mentionat si Ioanei spre finalul serii cand strangea feedback-uri, m-a dezamagit putin. Faptul ca Vocea, Cristina, (mi s-a parut ca) nu a dat chiar tot ce putea! Are o voce foarte frumoasa care merita pusa in valoare!

Tivodar a cantat frumos, in stlilul lui (mai controversat, am observat in public)...a fost in forma si chiar a parut ca se simte in largul lui. S-a vazut in cantece! Stefan, un pic mai multa forta in voce si e perfect! Chiar a doua parte a concertului a fost mai reusita! O joaca de copii!:)

Saptamana viitoare, FoxStudis din Calarasi...o formatie rara in ultima vreme pe scenele Bucurestene. Scoala de Folk se tine de promisiune si readuce in atentie artisti buni, frumosi...

Pana data viitoare "pe strunele iubirii"...

Later: Multumesc Ioana ca mi-ai adus aminte: Il Vrem pe DRAGOS!!! In El Grande Comandante...pe scena! Dragoooooos...!

Un comentariu:

The Lady spunea...

http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-5381627-gala-folk-bun-2009.htm
Check this out and keep up the good work!