luni, 17 august 2009

Concurs de idei...

Primesc pe Twitter, citesc pe blog...s-a lansat azi! Concursul despre care ne "twitterea", Mugur Frunzetti acum cateva zile - Concursul de idei "Ce vrei sa cumperi online in Romania si nu ai de unde?"...Evident nu orice fel de idei...idei de ecommerce.

Ideea mi se pare interesanta, urmareste stimularea ideilor de afaceri si prezentarea lor pentru identificarea de noi nise si strategii in ecommerce-ul local. Deci se fac valuri pentru dezvoltarea comertului online autohton, chiar si in perioade mai “tulburi”! "E plin de magazine de IT&C, electronice, electrocasnice, carti, haine, alimente, cadouri si altele. Se pare ca totusi ceva lipseste din peisajul online local"... Ce sa fie, ce sa fie?

Intrebarea se pune nu doar CE idee? ci si CUM se pune in practica?

Idei are toata lumea dar practica ne omoara! La scoala nu ne asculta nimeni la lectia “ce idee ai si cum o pui in practica?” De aceea concursul se vrea o provocare pentru cel/cea care are "cea mai buna idee si cea mai corecta viziune privind modalitatile de a o pune in practica". “Daca ati lansa un magazin online, pe ce nisa l-ati lansa? Si de ce? Si mai ales cum?”

Modul de desfasurare al concursului cu criteriile de selectie, participanti, premiul (laptop Acer Aspire AS5516-5474) si alte detalii le gasiti la Mugur pe blog.

Motivul pentru care mi-a placut ideea si sustin acest concurs este pentru ca imi plac cei care incurajeaza ideile si expunerea lor. Si nu oricine ... oameni cu o experienta practica in spate. Sunt putine ocazii in Romania pentru cei care au idei si vor sa le puna in practica, sa poata prezenta o idee de afaceri si modul cum vad ei implementarea acestiea si sa obtina un feedback real – de la oameni cu experienta, de la mediul de business din domeniu si de la piata in ansamblu!
Concursul incepe luni si se incheie pe 30 septembrie 2009. Ideile au termen de trimitere pana pe 15 septembrie inclusiv! Ele vor fi postate pe 16 septembrie pe toate si perioada 16-31 septembrie va fi dedicata votului public. Pe 1 octombrie Mugur va anunta oficial castigatorul si va oferi personal premiul.

Mult Succes tuturor participantilor si fie ca cea mai buna idee sa castige! Si sa fie pusa in practica!

Niciun comentariu: