marți, 31 martie 2009

Bucurestiul meu iubit!

M-am plimbat azi un pic pe jos in Bucuresti! L-am vazut in haine noi...a venit primavara peste Bucuresti! Am vazut flori, copaci infloriti si soare peste cladirile prea ocupate cu viata citadina! Mi-am adus aminte ca iubesc Bucurestiul! Pentru tot ceea ce reprezinta el...

Eu sunt bucuresteanca 100% si ma mandresc cu asta! Traiesc pentru oras, imi curge in vene viteza, iubesc sa fiu mereu in alerta, ador toate oportunitatile orasului, toate posibilitatile de petrecere a timpului liber.

Am in minte o idee pe care sper sa o materializez cat mai repede (atat cat imi permite timpul) prin intermediul si cu ajutorul prietenilor Zgubilitici...dar mai multe veti citi acolo cand va fi cazul! In general in tot ceea ce priveste Bucurestiul dorinta mea de a prezenta o alta viziune asupra capitalei: asa cum o vad eu! Prin ceea ce reprezinta pentru Romania: comuniunea intre Boem si Real, mixul intre modern si istoric, simbioza dintre arta, interbelic, trecut si Internet, viteza, progres si viitor. Un oras care traieste prin frumusetea a tot ce contine si care este jignit de indiferenta si orbirea locuitorilor lui...si a responsabilior cu “managementul” lui.

Amalgamul bucurestean este specific oricarei capital: vuietul vitezei, graba, traficul sunt valente ale urbanismului in perioada actuala. Intr-un oras mare, in special in capitala, oamenii vin din toate colturile tarii pentru a creste, a gasi si valorifica oportunitati si – de ce sa nu vorbim pe sleau – a face bani! Si nu negati!

Nu incerc si nici nu vreau sa fac un ghid al supravietuirii in oras. Supravietuieste cel caruia ii place! Viata urbana nu e pentru toata lumea! Asa e Bucurestiul meu: Bucurestiul contrastelor.

Si pentru ca iubesc Bucurestiul am deschis o lista de bloguri pe aceeasi tema! Deocamdata doar Istorie si Bucuresti (pentru ca imi plac fotografiile si Istoria si Bucurestiul Vechi), Rezistenta Urbana (pentru ca imi place atitudinea) si I Love Bucharest (pentru ca imi place ideea de arta comunitara)...dar cand mai gasesc si altele la fel de interesante...mai adaug!

5 comentarii:

varverica spunea...

Am mai descoperit si eu un site interesant despre Bucuresti. Este scris in engleza, insa intr-o engleza perfecta!

http://bucharestian.com/Hello.html

Pe blogul lui Alex Galmeanu exista multe posturi cu Bucurestiul vechi... merita citite!

http://blog.alexgalmeanu.com/?tag=bucuresti

Ioana (Abe) spunea...

Multumesc! Le voi studia si adauga il lista!

Cristean spunea...

am auzit de o organizatie ceva de gen "bucurestiul meu drag". eu as propune sa facem o organizatie gen "sa facem bucurestiul sa merite sa-ti fie drag". deocamdata, nu merita. mai educam niste locuitori, mai dam afara in suturi niste edili si cine stie, poate - poate. mai discutam.

Ioana (Abe) spunea...

Sunt de acord cu tine! Imi place ideea ta cu "sa facem sa merite"...
Educatia trebuie sa inceapa de la noi insine...si de la exemplele pe care le dam.
Daca stii mai multe despre aceasta organizatie da-mi de stire...:)

Cristina Stoica spunea...

Ioana,

Asociatia despre care vorbeste Cristean se numeste 'Bucureştiul meu drag'. Mai multe informatii poti gasi pe www.orasul.ro.
Asociatia este condusa de Andrei Barsan-un tip admirabil pentru zilele noastre. Despre Andrei Barsan il poti intreba si pe Adi. Mi-a spus ca-l stie.:)
Numai bine!