luni, 9 noiembrie 2009

Stiri de bine, gandire pozitiva...si o Romanie mai buna!


Am lansat de cateva zile "in libertate" un poiect care mi-e tare drag: Stiridebine.ro, proiect construit in colaborare cu o echipa de oameni entuziasti, dornici de implicare, idealisti, optimisti si satui de imagini socante, crime, violuri si dezastre.

Prin stiridebine.ro incercam sa informam lumea altfel, pozitiv, optimist! Nu incercam sa suplinim sursele de stiri consacrate pentru ca momentan nu avem forta logistica si umana sa o facem. Dar vrem sa oferim o alternativa, ceva dulce la cafeaua de dimineata, ceva care sa ii faca pe cititori sa inceapa ziua mai destinsi, cu un zambet pe buze, cat de mic ar fi el, in loc de incruntari si crispari! Sloganul nostru e "Ganditi Pozitiv!" si as vrea sa fie adoptat de cat mai multa lume, indiferent daca sunt sau nu cititori ai site-ului. Pentru ca o gandirea negativista, scepticismul si negativismul nu duc la nimic bun!

Eu am avut ambitia de a scrie pe site un ghid al primilor 5 pasi pentru o Romanie mai buna! Si am insirat acolo actiuni de bun simt, actiuni simple pe care le poate face fiecare dintre noi inca de azi! Sunt pasi la care m-am gandit ca ar putea fi inceputul unei "revolutii" de imagine a Romaniei in randul nostru, al locuitorilor ei! Pentru ca imi e draga tara in care m-am nascut si nu imi place cand altii incearca sa ne distruga increderea si apartnenta la acest popor, cand incearca sa creeze o imagine negativa in mintea noastra despre noi insine. Nu suntem necivilizati, suntem doar delasatori. Nu suntem prosti, suntem doar prea toleranti si dezinteresati. Nimeni nu e perfect, insa totul e perfectibil. Hai sa incercam sa fim mai increzatori in noi, mai implicati, mai proactivi, hai sa ne schimbam atitudinea pentru generatiile care vor veni, sa fim mai mandri de ceea ce inseamna Romania - iar pentru asta, e datoria noastra sa o facem mai buna!

Pentru ca suntem la inceput de drum, pentru ca suntem optimisti si increzatori in fortele si in elanul nostru, pentru ca mai credem ca binele invinge raul credem cu tarie ca acest proiect este unul de viitor! Cu toate astea avem nevoie de sprijinul tuturor celor care cred ca acest proiect este unul frumos, util si de care societatea noastra are nevoie. Cautam sustinatori (pe partea de promovare) si voluntari pe partea de editori! Mentionez ca proiectul este 100% non profit (cum ar putea sa fie altfel un proiect in care m-am implicat eu :)) ) asa ca ne bazam foarte mult pe buna-vointa, motivatia de a face bine si dorinta de a construi ceva pozitiv!

Daca doriti sa fiti alaturi de noi ne puteti urmari pe Twitter, puteti sa ne fiti fani sau prieteni pe Facebook si pe alte retele sociale sau va puteti abona la RSS feed.

Le multumim celor care deja au aflat, au scris de noi si ne-au recomandat: Chinezu, Emil, Greenfield, Dan Dragomir si Manafu (ultimii doi mai putin increzatori in succesul proiectului :) ).

LATER EDIT: Cu mii de scuze ca am uitat mai devreme: Multumiri calduroase echipei TripMedia pentru simpaticul logo pe care ni l-au creat!

In incheiere propun o melodie care cred eu ca se potriveste: Daca as putea schimba lumea...

6 comentarii:

Ligia L.E.I. spunea...

Felicitari pentru initiativa...chiar avem nevoie toti despre astfel de stiri

Ioana (Abe) spunea...

Multumesc pentru sustinere Ligia! :) Ma bucur cand vad ca lumea apreciaza demersuri pozitive! Te astept pe site! :)

DeepBlueSunshine spunea...

Mie-mi pare rău că nu am putut să mă implic cum aş fi vrut, dar vă susţin în continuare. ;)

Ioana (Abe) spunea...

Si sustinerea e buna! Si oricum, poti sa colaborezi cu noi ca voluntara :)

Emil Dragota spunea...

Sper sa aveti trafic si comentarii cat mai multe. Adica, mai simplu spus, succes. :)

Ioana (Abe) spunea...

Multumim Emil! :) Sa fie!