duminică, 25 octombrie 2009

3 lucruri de care mi-am dat seama azi

1. Odata la 2 - 4 ani regizorii americani simt nevoia sa mai scoata un film despre sfarsitul lumii! Ok, daca nu s-a intamplat in 2000, hai poate in 2002...daca nici asa sigur in 2006 ca deh...pe 6 a 6-a 2006 poate poate o nimerim...Daca nici atunci (la dracu!) poate in 2008...si hai sa incercam si in 2012! Ma gandesc care o fi motivatia lor? Chiar exista asa o foame in randul spectatorilor de a vedea dezastre? Dupa ca si asa traim intr-o lume defecta oare chiar sunt atatia oameni care isi doresc sa vada niste clisee sinistre despre cum o sa dispara lumea? Da ok, acum stim cu totii ca daca o sa cada un meteorit/o sa vina un val mare/o sa se crape pamantul/o sa vina era glaciara clar va distruge pe rand: Pentagonul, Statuia Libertatii, Podul Brooklyn, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Palatul Buckingham, Vaticanul (si daca se crapa tavanul Capelei Sixtine musai sa se crape printre degetele din scena creatiei), Taj Mahalul si poate cateva pagode de prin China (depinde de cat de inspirat e scenaristul in momentul scrierii creatiei). Chiar atata lipsa de imaginatie sa ai??? Dupa ce ca subiectul e de kko...chiar nu pot sa gaseasca si ei alte imagini? Tot pe aceleasi clisee? Sa trag totusi o concluzie imbucuratoare: cum noi suntem o tara uitata si de Dumnezeu nici cataclismele nu ne lovesc, deci putem sta linistiti sa ne savuram micul si sarmaluta!

2. Norocul nostru...marele nostru noroc este ca am prins aceasta perioada a tehnologizarii si supra-tehnologizarii pentru ca altfel, despre ce se mai faceau filme, in anii impari in care nu se fac filme despre cataclisme si sfarsitul lumii. Bafta noastra ca se mai face cate un film care sa ne atraga atentia ca tehnologia creeaza dependenta si o sa ne pierdem astfel conditia umana, o sa ne degradam in ultimul hal, o sa ajungem burtosi, anemici si nesociabili! O sa ne mancam sarmaluta si o sa scuipam coaja de samanta virtual...Noroc ca mai exista un Bruce Willis pe lumea asta care sa faca el pe dracu in 4 si sa ne reaminteasca chastiile "mushy" care conteaza in viata: familie, dragoste, prieteni...Nu si-o face drum el Bruce asta sa ne salveze si pe noi de criza? Ca vad ca de murit nu moare, la calculatoare se pricepe...Nu de alta dar la noi pana sa ajungem dependenti de masini suntem niste surogate controlate de bani! (cine a vazut filmul cu Surrogates o sa inteleaga!) Deci n-avem de ce sa ne panicam!

3. Ma duc sa votez! Am zis! Pai e cazul fratilor sa mai iesim si noi dracu' din cloaca asta mizera de situatie in care traim (bine) de ceva ani incoace! Si ma duc tocmai pentru ca se asteapta cea mai mica prezenta la urne! Si mie mi-e sila de tot ce se petrece, dar vreau sa cred ca pot si am dreptul sa schimb ceva! Ca m-am saturat de cand tot traiesc bine...daca pana acum am trait bine, pai io de-acu' vreau sa traiesc prost! Asa ca ma duc la vot! Pro-activitate oameni buni! M-am plictisit sa adopt resemnarea mioritica, sa astept cuminte sa vina ciobanii sa ma omoare sau poate rusii sa ne dea gaze sau petrol ("moca") sa nu ne inghete fundurile, sau poate americanii sa ne faca si noua drumuri, sau FNI-ul cu pomana nerambursabila! Hai gata! Da' ce noi suntem handicapati???

Si yppie-kia-yey ptr alt week-end de munca!

5 comentarii:

DeepBlueSunshine spunea...

Să înţeleg că te-ai uitat la filme uichendu ăsta? :D
Bravo pentru intenţia de vot! ;)

Ioana (Abe) spunea...

Da...m-am uitat si la filme! e week-end totusi!

Alexandru spunea...

Si zi asa... votezi :)

Ioana (Abe) spunea...

zic asa: votez! :)

Ionuţ spunea...

Închipuie-ţi un film apocaliptic făcut de Mungiu. Casa Poporului distrusă, chestii d-astea... :p

Ionuţ Iosub