vineri, 23 octombrie 2009

Eu vs tehnologie

Sotul meu ma alinta "minitehnicus" si se amuza copios de fiecare data cand sunt pusa in fata provocarilor tehnologiei moderne. Ei bine da, in razboiul meu cu tehnologia, in general, eu cam bat in retragere.

Mai nou mi-a trecut prin cap sa imi iau un laptop nou. Nu de alta dar asta pe care il am, desi este exceptional, a inceput sa imi cam dea rateuri si sa se miste cam greu - ceea ce este o piedica in calea productivitatii mele zilnice, mai ales zilele astea cand toata lumea vrea chestii pe FF.

Si, ca un wannabe om de online ce sunt, am inceput sa vizitez varii magazine online furnizoare de laptopuri. Bun! Cat de greu poate sa fie sa iti iei un laptop? o sa mustaciti voi. Ei bine, eu personal ma cam uit precum curca in lemne la toate specificatiile tehnice...si o cam iau pe ghicite...in functie de ala care are cifre mai mari la memorie si capacitate HDD (dec ceva ceva tot stiu :)) ) si mai mici la greutate (dat fiind ca sunt cu el in spate toata ziua) si la pret (ca deh, e criza!). Asa ca mi-as dori si eu un magazin online care sa afiseze descrierea unu laptop/desktop si in versiunea pentru doamne (in unele domenii e bine sa recunoastem ca nu ne pricepem si sa lasam emanciparea la o parte) - asa cum sunt site-uri cu versiune in engleza. Sa nu imi povesteasca in multe consoane si cifre despre memorii, placi de baza, placi video, placi de retea, procesoare si altele. Sa imi explice frumos: Acesta este un laptop disponibil si in varianta roz; la el primiti si o geanta cocheta cu strasuri si oglinda de machiaj inclusa. Sau e un laptop usor, pe care il poti folosi lejer pentru navigare internet, editare text, vizionare filme si fotografii. Pentru ca la partea cu fotografiile m-a prins. Eu fiind si mandra detinatoare a unui hobby, in care imi place sa imortalizez viata in fel si chip (fara pretentii e profesionalism). Asa ca la sectiunea camere foto/camere video ma pricep. Ba chiar tocmai mi-am descoperit talentul si placerea de a filma. Deci ma pricep cel putin mai bine ca la computere.

Si atunci solutia este...sa ii scriu lui Mos Craciun. Pe care oricum il vizez pentru a fi sursa intrarii in posesie a laptopului. A, si ar mai fi si Twitterul pe care sunt convinsa ca daca lansez o intrebare voi primi minim 10 raspunsuri de la specialisti. Chiar am sa fac lucrul asta si revin cu un later edit.

Asadar: ce laptop sa imi iau?

Un comentariu:

Georgeta spunea...

Iti iei laptop recomandat de....Mos Craciun!