sâmbătă, 22 august 2009

Ipocritilor!

Nici nu va imaginati cat ma bucur ca din cand in cand mai avem si noi norocul unui meci in care se intampla cate ceva...mai un suporter pe teren, mai o bataie in tribune, mai o devastare a stadionului...sange, batai cu jandarmii, fumigene, arestari...viata tata!!! Altfel din ce ar mai trai media? Din ce s-ar mai face trafic pe net? Din ce ar mai creste nr de followeri pe twitter?

Asa imi place cand dupa un eveniment de genul asta vuieste online-ul de lamentari vis a vis de cat de necivilizati suntem, cat de inapoiati, cat de grobian ne comportam, ce popor de kko suntem, de ultima speta, cea mai neevoluata specie din universul asta dominat de ifoane, net, gadgeturi de scarpinat in fund si cate si mai cate chestii care altora le dovedesc apartenenta la o rasa superioara si dezvoltata! Dar noua nu! Noi traim in mizerie, refuzam sa ne civilizam si sa mergem la meciuri pe stadioane imbracati in dantele, la costum, parfumati, frezati, cu sampania si caviarul la pachet (in loc de seminte) si in loc de steaguri cu batiste si binocluri de opera! Oameni buni!It's a F...ing Football Game!!!! Treziti-va la realitate!!!

Daca in loc sa va dati destepti si eleganti din spatele nick-name-urilor si id-urilor ati da un mic search pe gugal ati gasi ca violenta pe stadioane nu este noua, nu este inventata de noi si ati vedea ca sunt alte tari cu o traditie mult mai mare in domeniul asta! Tari civilizate as adauga! Au fost nenumarate documentare pe la Discovery legate de tema asta si multe filme!

Marea Britanie sa zicem...unde sunt oameni care au facut din faptul ca sunt "hooligans" un stil de viata! Mai ceva decat un loc de munca! Un stil de viata! Asta fac si pentru asta traiesc! Pe acest subiect recomand filmul "Green Street Hooligans" - este foarte misto si prezinta niste aspecte ale vietii de suporter absolut surprinzatoare si fascinante.

America Latina iar este renumita pentru iesirile sangeroase si cazurile de violenta de pe la meciuri. Nu cu multi ani in urma cand la Madrid se juca Il Classico, mobilizau aia jumate din politia si jandarmeria din Spania ca sa nu aiba incidente! Si daca se prindeau suporterii unii pe altii se lasa cu ghipsuri, copci si internari! Bine...aia oricum sunt nebuni ca se alearga si cu taurii pe strazi!

Sa nu uitam ca suntem totusi un popor latin...diluat din multe puncte de vedere!

Ii admir intr-un fel pe oamenii astia, pentru ca ei traiesc pentru ceva! Cred in ceva! In ceva real...nu superficial cum tindem sa devenim cu totii! Pentru ca isi urmeaza peste tot echipa! Pentru sufetul pe care il pun la fiecare meci, pentru intensitatea cu care traiesc fiecare clipa. Pentru asta imi place si mie sa ma duc pe stadion! Nu neg ca sunt si unii care speculeaza fiecare clipa ce se poate transforma in violenta...dar decat sa isi bata nevestele si copiii acasa...mai bine se descarca pe stadion. Nu e usor sa iti vezi echipa favorita, echipa cu care ai crescut, in culorile careia iti mazgaleai ghiozdanul, penarul si tricourile cum pierde si pierde si e tarata prin noroi...e destul de nasol sa vezi ca ceea ce iubesti este condus de incompetenti si nu reuseste sa se ridice! Mai ales ca stii ca se poate! Putini inteleg asta! Putini inteleg si ca sunt unii care traiesc pentru fotbal! Asa cum unii au Internetul ca stil de viata, asa sunt altii care au fotbalul!

Ma intreb cati dintre cei care se rusineaza online de detinerea aceleiasi cetatenii cu aceste bestii inculte cred cu atata pasiune in ceva? Pe cati ii apuca disperarea pana la furie cand vad lucrul pentru care traiesc este terfelit? Cand vad ca ei cred in ceva iar pe cei care au puterea de a schimba ceva in bine la acel lucru ii doare in pix?

Si daca sunteti de parere ca vina este numai a suporterilor va inselati! Sunt destul de recente faptele "de vitejie" ale jandarmilor de pe la meciuri si concerte, cand se dezlantuiau brusc si dadeau in stanga si in dreapta in oricine pentru ca "li s-a parut". Am prieteni care inca mai au cicatrici...

Daaar...in dulcele stil mioritic, este foarte placut atunci cand mai au unii motiv a dea cu noroi in poporul lor, sa comenteze pe marginea subiectelor fierbinti de genul asta si cand mai exista un motiv in plus sa strigam sus si tare ca suntem un popor de inapoiati! Sa va fie rusine! Mi-e sila de toti ipocritii care se oripileaza public si comenteaza zile in sir pe marginea subiectelor de scandal exploatate pana la saturatie de televiziuni si ziare(de care si de astia mi-e sila)! E usor pentru cei mai multi sa se dea destepti, culti, civilizati si eleganti cand tasteaza cuvinte grele la adresa tuturor "incultilor" de pe ultimul gadget cool cumparat online, dar de cate ori se poate isi folosesc organele din dotare pentru a sublinia diverse aspecte conversationle sau si le introduc in persoanele de sex feminin pe linie materna de fiecare data cand au ocazia! Civilizatie nu??? E cult si elegant sa ii balacaresti pe toti pe net si apoi sa iti dai ochii peste cap (tot online evident) cand scuipa unu o coaja de samanta pe stadion!

Nu asa se masoara gradul de civilizatie al unui popor! Mai scutiti-ma! Si nu suntem noi inca in pestera doar pentru ca din cand in cand se mai bat unii pe stadioane!

Nu mai fiti superficiali, participati la educarea si construirea unui viitor civilizat pentru generatiile care vin...sa nu fie nevoiti sa creasca cu "stirile de la ora 5" in fundal!

"Cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra!"

Later edit: Am mai gasit un articol pe subiect!

3 comentarii:

DeepBlueSunshine spunea...

Bravo, Abe, fii rea! Zi-le, că le zici bine! Nu ştiu ce s-a comentat, că eu nu-s microbistă şi n-am urmărit fenomenul, dar îmi place când te înfurii. :P

Ionuţ spunea...

http://ionutiosub.ro/blog/2009/08/prostia-haitei/
:D
PS: vezi că nu se poate comenta direct cu adresa de web, numai cu contul de Google şi de Wordpress.com...trebuie să modifici din setări.

Ioana (Abe) spunea...

Pai nu vreau sa se comenteze doar cu adresa web...:)