sâmbătă, 4 aprilie 2009

Depre PR-isti!

Un domeniu controversat prin ceea ce reprezinta, prin menirea sa in cadrul afacerii, prin oamenii care o reprezinta! De-a lungul vremii, de cand aminceput si eu sa cochetez cu acest domeniu, am citit destule articole in care PR-ul este inchistat in tot felul de prejudecati. Multi considera ca PR-ul este pentru si facut de "gagicute" top model, coafate si machiate ca scoase din cutie sau din paginile revistelor "glossy"... Poate ca, la noi, in mare parte asa este! Poate ca prejudecatile sunt de vina pentu aceasta conceptie, poate realitatea! Nu ma pronunt! Am vazut si pro si contra-argumente pentru aceasta imagine pe care o are PR-ul in Romania. Vreau dosr sa scot in evidenta un articol, pe care l-am gasit pe basicmarketing. Un articol care ar trebui sa fie "de capatai", printat si inramat de fiecare PR-ist/a din Romania: pentru cei care stiu, sa nu uite si pentru cei care cred ca stiu, sa invete!

Cateva idei care mie mi s-au parut cele mai interesante:

- Cele 11 caracteristici personale de care are nevoie un profesionist de relaţii publice;
- "Specialistul în relaţii publice trebuie să fie mâna dreaptă a directorului general/preşedintelui organizaţiei şi să aibă acces la deciziile luate în companie şi la stabilirea obiectivelor generale" - Din punctul meu de vedere asta este o problema fundamentala! Si as vrea ca, alaturi de PR-isti, si managerii sa citeasca acest paragraf! Este crucial pentru imaginea companiei ca respnsabilul de Relatii Publice sa fie la curent cu strategia generala de dezvoltare! Evident daca se doreste o strategie de PR coerenta si o imagine "sanatoasa" in mediul de afaceri.
- "Profesionistul în relaţii publice trebuie să fie şi creativ, să răstoarne paradigme, moduri de a gândi".
- "Omul de PR trebuie să realizeze acel tot unitar dat de nume, slogan şi logo"
- Si bineinteles, principiile de PR.

Acum stau si ma gandesc: avem cativa, destul de multi as zice, oameni de PR buni in Romania...de ce nu invata si restul de la ei?

Cititi articolul! Vi-l rcomand!

Niciun comentariu: