duminică, 22 februarie 2009

Valentin vs Dragobete (runda 2)

Nici nu s-a dus bine parfumul roz-dulceag ce a invadat orasul sambata trecuta, ca iata! inimioarele rosii apar din-nou in stil neaos de data asta, cu ocazia nou-intratului in calendarele petrecerilor si sarbatorilor promovate comercial - Dragobetele. (cand zic nou, ma refer la vre-o 5 - 7 ani, ca de cand cu amploarea lu' Valentine's ne-am adus si noi aminte ca avem unu' autohton! De care habar nu aveam pana la Valentin...si oricum si asa mare lucru nu facem cu ocazia acestei sarbatori)

Uite asa mai are lumea motiv sa scrie pe bloguri, prin reviste si alte canale de manifestare a frustrarii anti-valentiniene, aprobarii sau dezaprobarii sarbatorilor importate, patriotismului inflorit spontan in luna februarie. Noroc ca sunt amandoua in luna februarie...altfel ce se faceau comerciantii cu ofertele lor?

Ma astept sa vad iar cum va fi invadat netu de articole referitoare la puritatea si frumusetea Dragobetelui versus americanismul fals importat al Valentinului,(ca in fiecare an de altfel) asa cum saptamana trecuta s-au incins spiritele romantice sau anti-romantice (tot ca in fiecare an) cu ocazia sarbatorii adpatate...Toate in functie de starea sufleteasca, matrimoniala, de satisfactie sau insatisfactie sexuala sau amoroasa a scriitorului.

Mie personal nu imi place nici o sarbatoare nici alta...sau poate, imi plac amandoua.

Nu imi plac pentru ca sunt atat de false incat ma apuca greata! Asa cum ma apuca si cand dau peste toate manifestarile intelectuale ale celor care se afirma pro sau contra (si culmea, pe bloguri de la care am pretentii) uneia sau alteia dintre sarbatori...Pe cine intereseaza??? Ma umplu de sila si manifestarile pro-dragobete, cand pana acum 5 ani nici nu se stia ce e aia...si oricum nimeni nu baga in seama acea data! E o stare de fapt promovata din punct de vedere comercial si din ratiuni comerciale. Puteti tipa cat vreti pe bloguri...Valentine's n-o sa dispara!

Si imi plac amandoua tocmai pentru ca sunt ocazii bune de scos bani!

Pe de alta parte...daca lumea vrea sa se iubeasca? de ce sa o impiedicam??? Intr-o societate in care nu se promoveaza decat stiri cu caracter negativ cu scop de indobitocire si manipulare a maselor eu personal apreciez tot ceea ce este altfel, frumos si apeleaza si la alte sentimente decat ura, violenta si dezbinare! Indiferent cu ce ocazie!

Daca ar fi dupa mine eu as mai importa si o zi a prieteniei, a respectului pentru oameni, a intr-ajutoararii dezinteresate, a imbratisarilor, a complimentelor sincere...si cred ca mi-ar mai veni idei! As mai da si o zi libera pe luna, in care nimeni sa nu munceasca si toata lumea sa citeasca! Dar astea sunt utopii...pana una alta sa ne bucuram de ce avem!

Asa ca...iubiti-va! Cu orice ocazie!!!
Si pentru patrioti: vedeti ca vine 1Martie...oare o sa vad cozi la flori si martisoare???

2 comentarii:

DeepBlueSunshine spunea...

Da, cred ca o sa vezi, dar nu pentru ca oamenii se emotioneaza gandindu-se la primavara, la traditie, la simbolul martisorului, ci din obligatie. N-am auzit o singura persoana care sa spuna ca ii place sa primeasca, sa ofere sau sa poarte martisoare. In schimb, am auzit destule care se plang ca IAR trebuie sa dea bani pe martisoare pentru sotul care TREBUIE sa duca la birou, pentru copilul care TREBUIE sa duca la scoala etc.
Asadar, ne revoltam ca Dragobetele pierde teren (daca a avut vreodata) in fata importatului St. Valentine's, dar cand avem o sarbatoare autohtona originala, nu stim s-o apreciem. Cine sa ne mai inteleaga?

Adrian spunea...

O zi pe luna in care toata lumea sa citeasca... Asta chiar ar fi o treaba faina! :) Pacat ca e o idee utopica...