luni, 2 februarie 2009

Marketingul intre Abstract si Concret...Start!

Nick a scris azi un comunicat de presa pentru viitorul training PICANT, Marketing Start cu un titlu care a creat furori: "Mixul de Marketing - o notiune abstracta?"

Cat din marketingul clasic mai este valabil in conditiile actuale? Trece marketingul printr-o schimbare?

In conditiile in care marketingul clasic era o nebuloasa in multe din companiile autohtone, nici nu ar avea sens sa vorbim despre marketing "modern", adaptat unor conditii mai dificile ale pietei: supra-aglomerarea tuturor canalelor de comunicare, "zgomotul", bugetul redus al companiilor, bugetul redus al clientilor/cumparatorilor, inertia deja creata in randul consumatorilor, modificari in consum si achizitie generate de lipsa de timp etc.

Tocmai de aceea organizam o noua editie Marketing Start: pe 12 si 13 februarie, sustinem la Hotel Caro trainingul de bazele marketingului, in care explicam rolul marketingului in cadrul afacerii, avantajele lui, notiuni privind piata si specificul ei si mediul extern si intern (Analize PEST si SWOT).

Un aspect foarte important pentru perioada actuala, in care predomina reducerea costurilor, este Analiza Portofoliului de Produse. Astfel, vom prezenta matricea BCG si modul in care ea este utila in activitatea strategica a companiei.

Un alt punct al tematicii atinse este Strategia de Piata: cota absoluta si relativa, strategii concrentiale si rata d crestere a pietei.

Trecem apoi in zona "abstracta" (asa cum o denumea retoric Nick): Mixul de Marketing. Discutam despre utilitatea Cercetarilor de Marketing in cadrul activitatii companiei, modul de concepere a unei cercetari: obiective, ipoteze, interpretari etc.

Si toate astea in prima zi. Pentru ca ziua a doua este dedicata Counicarii. Concepem impreuna o strategie de comunicare, alegem cele mai eficiente canale de comunicare pentru atingerea obiectivelor.

In privinta persoanelor carora ne adresam cu acest training, Lavinia face o recomandare profesionista pe blogul Neolevel, pe care va invit sa o cititi daca sunteti in dubii in privinta participarii la acest training.

Ultima data de inscriere este 9 februarie. Mai multe detalii gasiti pe site-ul nostru.

Va asteptam cu drag!

2 comentarii:

Nick Naumof spunea...

Care furori?

Ioana (Abe) spunea...

Am primit o reactii pozitive vis a vis de titlul comunicatului. Multa lume l-a sesizat si apreciat!