marți, 3 februarie 2009

Iar un pic pilit(a), dar foarte fericit(a)!

Ca in fiecare prima luni din fiecare luna, nu a fost nevoie sa ne dam intalnire pentru ca deja stiam: E Karma in Expirat! Si ieri, ne-au incantat cu aceleasi acorduri antrenante, cu acelasi degete iscusite alergand cu patima pe strunele care parca picura foc in vene, Karma si Tica.

Recitalul a fost frumos deschis in ritmuri emotionante…"cine stie"…stie! Din pacate Titush (gazda serii) a dat-o un pic cu bata in balta cand a spus ca “inainte nu se puteau canta melodii lente in Expirat, ca publicul cerea melodii mai alerte. Acum ca publicul e mai de calitate se pot canta si astfel de melodii” Am incercat sa redau cat mai fidel…Doua remarci am: In primul rand cel putin jumate din public era acelasi pe care il stiam dinainte. Si a doua…inainte cand? Inainte cand era clubul plin in fiecare luni??? Nu mi s-a parut o apreciere corecta… ba chiar a suparat destul de multa lume! Poate ca Titush mai are cate ceva de invata despre publicul din Expirat si motivul pentru care venim (inca) acolo in fiecare luni! Nu cred ca Ursus ar mai sustine niste seri … fara oameni!

Dar sa continui intr-o nota mai vesela, in ton cu sentimentul pe care mi la lasat seara de ieri. Chitarile si vocile au vibrat iar la melodia Flacara (cred ca mai era ceva in titlu dar nu am retinut. Daca poate veni cineva cu completari v-as fi recunoscatoare), o melodie absolut superba! Au urmat in ritmuri variabile Amintirea ta, Pustoaica de Liceu, Vantul, Papusarii, De ce ai plecat, Sunt putin pilit...si uite asa usor usor atmosfera s-a incins!

Tica ne-a domolit picurandu-ne in suflet dor si visare cu Pat de flori si Lacrimi si suras.

Ca intr-un roller-coaster am trecut iar la un ritm alert: Viata noastra unde e, O lume de 20 de ani (cu propria mentiune ca aceasta melodie...imi placea mai mult "inainte", dar ma bucur oricand s-o aud), Diseara sa nu ma astepti, Te salut generatie in Blugi, Fii Amurgului.

S-a trecut usor pe muzica de munte (combatandu-i astfel pe cei care sustin ca muzica de munte nu e folk): Ma intorc si pasi-s grei, Country Palinka, Singuratic, Tardive, Tristetea toamnei, Poate, Risipitorul, Amanta, Cand Lumina va veni, Quo Vadis...si bineinteles incheierea cu Imnul Expiratului.

Seara a continuat cu cateva melodii ale lui Titush, urmat de vocea exceptionala a lui Gaza. Din pacate pe noi somnul ne-a invins asa ca am declarat seara incheiata pe la ora 1.30.

Karma ne promite pe 10 februarie un nou concert in El Grande Comandante.

Si tot in cadrul Scolii de Folk - in seara asta, Fox Studis. Mai multe detalii la "avizierul" scolii.

"Concurenta" Scolii de Folk, Gashkademia de Folk prezinta tot in seara asta, pe scena din 100 Crossroads, nume "grele" ale folkului: Daniel Iancu, Ovidiu Mihailescu, Marius Matache si Alina Manole

Iar pe 28 Februarie este Gala Folk Om Bun.

2 comentarii:

Miruna spunea...

este vorba de "Flacara vie"

Ioana (Abe) spunea...

Multumesc Miruna!