miercuri, 25 iunie 2008

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in jurul tau!

A spus foarte frumos si intelept Ghandi.

Citeam ieri un blog pe care o domnisoara din afara Bucurestiului care se plangea de Bucuresti (ca sunt cocalari, manelisti, nesimtiti etc etc) si am simtit ca mi se urca iar sangele in cap! De ce, oameni buni, veniti in Bucuresti???? Aaaa...pentru bani, faima, oportunitati etc??? Atunci nu va mai plangeti. Specimene umane mai putin tolerabile sunt peste tot! Pe de alta parte si oameni minunati sunt peste tot!

"Rasfoind" astazi blogurile, am dat peste un articol care m-a uns pe suflet! Cele 5 pacate sunt perfect in asentimentul meu! Poate ar trebui sa le facem un fel de Cod al Romaniei! Cititi-le si invatati si pe altii!

Un comentariu:

Alexandru spunea...

Schimbare incepe de la indvid nu de la mase. Fiecare tre sa fie responsabil pentru ce face. Nu-ti place mizeria din jur? Nu-i problema, tu nu face mizerie.. poate tu si inca 3 si pe urma inca 10 ... Nu-ti place ca se circula periculos? Foarte bine, io merg calm si linistit. Daca mai merg inca 10 ca mine e deja un inceput. O societate se educa in timp. Italienii de exemplu care se zice ca sunt mai avansati ca noi stau cu gunoiul in strada datorita unui conflict intre primarie si firma de salubritate (la Napoli, mai exact). Nu trebuie facut un caz extrem sau generalizat. Schimbarea depinde de fiecare dintre noi.