miercuri, 11 iunie 2008

De ce imi place Euro 2008!?



S-a vorbit despre Euro si beneficiile sale inca de la inceputul anului! Fara sa conteze prea mult domeniul de activitate mai toata lumea si-a facut programul in concordanta cu Euro...mai ales ca este o editie speciala pentru noi romanii! Mai toti microbistii...inraiti sau nu, fani sau fanatici asteapta cu sufletul la gura meciurile nationalei. Si aceasta "nerabdare" este speculata si alimentata si cu ajutorul marketingului. Si uite ca unul din meciuri deja s-a dus. Am fost (aproape) toti in galben...si nu am fost dezamagiti! Eu personal nu am fost foarte mandra...pentru ca m-am saturat sa jucam la egalitate si sa ne multumim cu un joc slab dar in care macar nu am luat bataie, desi am jucat cu o echipa ce putea fi batuta! M-am saturat de mediocritate si suficienta! Vreau sa vad mai mult...mai ales dupa atatia ani de absenta!
Dar ce imi place mie la Euro este in primul atmosfera! Am vazut meciul intr-un bar in Regie cu o gasca de suporteri :) (evident) si romani si francezi. Fairplay si voie buna! S-a strigat! S-a incurajat! S-a aplaudat...mai ceva ca pe stadion! Energie, optimism, sperante! Mi-a placut enorm atmosfera! Si m-am mai bucurat de prezenta mare a romanilor pe stadion! Si mi-a placut si felul in care au sustinut echipa! Daca s-ar da un premiu pentru cea mai infocata galerie la meciurile din grupe as vrea sa castige Romania.
Mi-a mai placut atmosfera de pe strazi...inainte si dupa meci. Se stia deja ca luni de la ora 7 aproape toata lumea are program. Multa lume in galben, cu fulare, steaguri, palarii care mai de care mai pictati pe fata! Ce daca jucatorii nu ne vad!? Noi suntem cu sufletul langa ei! Unii si-au agatat steaguri si pe la ferestre si balcoane etc in semn de sustinere.
Orice ar zice cei mai carcotasi Euro e un motiv si o ocazie de socializare. O ocazie in care vrem sa simtim intr-adevar ca suntem romani, poate mai mult decat in alte situatii. Gandindu-ma rapid nu stiu ce alt fenomen (pasnic) ar putea genera o asemenea unitate intr-un timp atat de scurt intre romani! Chiar citeam un articol in care se spunea ca Euro este si un soi de "team-building" intre colegi! Asta din categoria "cum sa mai exploatam Euro"!
Un alt punct pozitiv este fluidizarea traficului. Pentru ca din motive profesionale nu am reusit sa ajung la locul de vizionare inainte de inceperea meciului, am avut norocul sa conduc in timpul acestuia. Superb! Bucurestiul gol in zi de saptamana la ora 7 jumate seara! Incredibil! Nici vara in perioada concediilor nu e asa! Nici macar in week-end! Am ajuns din Pantelimon in Regie in 20 - 25 de minute! Asta mi se pare cea mai eficienta metoda de fluidizare a traficului! Mai multe meciuri ale nationalei. Probabil ca cel mai bun moment de plecare din Bucuresti vineri va fi intre 7 si 9 seara! Mai ales ca va fi mai mult decat un meci de fotbal...vor fi si ceva orgolii implicate, gandindu-ma la relatia recenta dintre cele 2 tari! :)
Pana atunci sa cultivam unitatea intre romani generata de fotbal si...Hai Romania! Sa fim mandri!

2 comentarii:

bomath spunea...

Un ochi râde, altul plânge.
***Mă bucur de respiro-ul dat de turma ce dispare de pe străzi sau orice loc public, mai puţin terase.
***În acelaşi timp mă ia cu frisoane: 'mniezăule, câtă prostime poate fi hipnotizată de un eveniment cu care n-are altă legătură decât... (cică) Deşteaptă-te, române?

Hagi a pierdut trenul, dar dacă Mutu ar participa la niscaiva alegeri prezidenţiale la o zi după ce România ar câştiga (miraculos/ prin absurd) marele campionat, apăi ar câştiga întreaga ţară la scor de Negoiţă în sectoru'3. Să mă mai mir de Becali?

Ioana (Abe) spunea...

Mai...Prostime, prostime...dar decat sa te uiti la stiri cu violuri si crime, la filme cu busituri de masini si kilareli...mai bine fotbalul! Sport de echipa...din cand in cand barbati frumosi, unitate intre suporteri, socializare, ocazie de consum....subiecte de discutie etc.
Optimista din fire vad partea plina a paharului!
Si poate sa ia Steaua si mama Ligii Campionilor ca Becali tot nu are sanse! Eu tot cred in inteligenta majoritara a poporului roman!