joi, 2 iulie 2009

Goana dupa bani!

Sau un post despre institutiile de stat!

De catva timp, cred ca de vre-o doi ani, Statul Roman isi arata bunavointa fata de tinerele cupluri casatorite (prima oara) si le acorda o simbolica suma de 200 de euro numita pompos "Sprijin financiar pentru intemeierea familiei". Cum ar putea ajuta suma respectiva la intemeierea familiei este inca un mister pentru mine...dar, ca un bun contribuabil si platitor de o multime de taxe inutil de mari la stat, am decis sa nu las nimic din ceea ce vrea statul sa ofere, financiar vorbind, oricat de mica ar fi oferta!

Asadar ma duc azi dimineata ca o floricica sa depun dosarul pentru acordarea "sprijinului financiar pentru intemeierea familiei". Sa nu va imaginati ca e lucru simplu! Nu frate!!! Vrei bani de la stat??? Munceste, agita-te! Dovedeste ca-i meriti. De parca nu era suficient ca depunerea dosarului nu se face in acelasi loc unde se fac casatoriile, nici banii nu se iau de unde se depune dosarul! Si sa nu va imaginati ca locatiile respective sunt aproape una de alta! Ca vorba aia....sectorul 3 e mare! Noroc ca dureaza ceva de cand depui dosarul si pana iei banii...

Revin la depunerea dosarului...care trebuie facuta in maxim 30 de zile calendaristice (!) de la casatorie. Deci daca nu esti pe faza sa iti depui actele de buletin (pentru cei/cele care isi schimba numele) rapid sau pleci ceva mai mult din tara...cucu sprijin! Ai destui bani daca iti permiti sa stai in luna de miere mai mult de o saptamana. Pentru cei care se casatoresc la sectorul 3 dosarul trebuie depus (conform a ceea ce scrie pe o foicica la Casa de Casatorii) pe strada Lucretiu Patrascanu 3 - 5. Daca nu gasesti locatia din prima nu te impacienta. Pentru ca pur si simplu nu exista acolo! Este asa...un fel de "treasure hunt"! Trebuie sa urmaresti indiciile, sa ceri informatii, sa te descurci, sa arati ca esti capabil de orientare in spatiu. (Nota: eu nu stau in sectorul 3 si deci zona imi este cunoscuta in proportie de doar 10%). Dupa ce ai terminat de batut partea cu numere impare a strazii Lucretiu Patrascanu, ia-ti inima in dinti si traverseaza. Este o miscare castigatoare! Directia Evidenta Populatiei, Taxe, Impozite si alte chestii legate de bani...este pe partea opusa numerelor impare, indesata pe niste stradute dosnice pe care te invarti suficient cat sa se acumuleze o cantitate considerabila de draci... Acolo lucrurile se misca destul de ok...daca treci peste entuziasmul si dragalasenia de cactus a lucratorilor de acolo.

Nu cred ca se gandeste cineva ca banii ar putea fi virati intr-un cont! Nu exista asa ceva! De asemenea...nici cererea tip nu se poate descarca de pe net...sunt SF-uri astea nene!

Revin cand trec la nivelul urmator: incasarea banilor! Ma intreb daca Directia Asistenta Sociala (de unde trebuie ridicati banii) este intr-adevar la adresa mentionata... Vom vedea!

Pana atunci...Level completed! Sign out!

2 comentarii:

John spunea...

Eu zic ca stai bine. La unele sectoare trebuie sa mearga ambii soti sa semneze in fata 'cactusilor', ca nu se pune daca te duci cu cererea completata gata.
Odata ce ai completat-o, 'te sunam noi'. Termenul lor legal este de 30 de zile. Dupa vreo 45 de zile iti vei aduce aminte si ii vei suna tu. Iti vor spune ca nu au bani, si ca te suna ei. Probabil te vor suna cam dupa 3 luni (mie mi-au dat mail, recunosc). Cand te duci sa iti iei banii iti vor pune sub nas o hartie prin care declari ca tu esti de vina, si ca desi ei te-au chemat tu nu te-ai prezentat, si ca urmare ii rogi frumos sa iti dea totusi banii. Plina de lehamite o vei semna, si in sfarsit te vei alege cu cei 200 de minunati de euro.
Spor, sa ne povestesti cum s-a terminat!

Ioana (Abe) spunea...

Stai ca deocamdata nu am terminat! Au afisat niste date la care ar trebui sa ne prezentam sa ridicam banii...acum nu stiu ce surprize ne mai asteapta si acolo!