miercuri, 9 aprilie 2008

Tineri Antreprenori...Visatori, Entuziasti!

Zilele trecute am citit pe un grup din care fac parte un “articolas” care facea referire la amintirile noastre din copilarie – generatia de la sfarsitul anilor 70 inceputul anilor 80. In incheiere se spunea ca suntem o generatie de invingtori, de visatori, de “first-timeri”.

Judecand dupa cei din jurul meu inclin sa cred ca asa este – cel putin o parte din aceasta generatie! Cred ca suntem si ambitiosi si de ce nu, un pic inconstienti. Suntem cei care ne riscam sa infruntam sistemul plecand pe cont propriu in afaceri – si ce daca ne rupem gatul!? Nu visam neaparat la vile, mertzane si yachturi. Dar nici nu spunem nu daca le-am putea face! Visam doar sa facem ce ne place si sa traim decent! Sa ne bucuram de viata asa cum e …cu bune si rele, cu prieteni si familie. Suntem independenti si stim sa ne facem ideile sa devina realitate. Ce daca de multe ori nu se materializeaza si in banii pe care i-am dori sau merita? Suntem optimismul impins la extrem. Chiar credem ca putem face ceva bine...ceva ce sa ramana! Sa ne punem iremediabil amprenta asupra societatii prin idei, actiuni si entuziasm. Avem afacerile proprii. Suntem manageri si nu ne trage nimeni de maneca! Ce daca mediul economic ne e potrivnic si nu avem forta sa razbatem de multe ori? Ne incapatanam sa rezistam intr-un mediu ostil cu ardoarea cu care se lupta pestii sa scape din plasa. Vindem lucruri din casa...nu ca sa avem bani de droguri ci de investit! De investit in visul nostru! De a construi ceva valoros in societatea asta care ne ignora si ne “da la cap”.
Printre oamenii pe care ii admir pentru entuziasm si incapatanarea de a reusi si de a fi independenti sunt Traian Bossenmayer – cu demersul lui de a aduce ceva nou in imobiliare (www.vestate.ro), colegul meu Nick – pentru pasiunea si gandirea cu care a inceput si sustinut proiectul PICANT si tot ceea ce tine de el (www.picant.ro , www.gandescpicant.ro, www.marketingforum.ro ) , Anca Capatina – pentru curajul de a porni solo in resurse umane (www.contrast-hr.ro ) si pentru determinarea de a educa piata si candidatii, Ioana Panculescu – pentru ca nu accepta compromisuri si a reusit sa-si mentina afacerea pe linia de plutire de cativa ani buni. Si sunt convinsa ca mai sunt si altii! Toti acesti oameni au pornit de la zero...doar cu inteligenta, gandirea, ideile si determinarea! Felicitari lor, noua, bafta in continuare...si sa rezistam cat mai mult!

2 comentarii:

Iulia spunea...

Tot respectul pentru acesti oameni care nu renunta. Pentru ca cei care se multumesc cu putinul si spun "asta e" sunt mult prea multi. Ne trebuie mai multe persoane care sa urle "nu, domne, eu vreau mai mult, eu nu ma las, nu vreau sa ma multumesc doar cu atat".

Nick Naumof spunea...

Multam de aprecieri, dar vezi ca te-ai uitat pe tine :)

Sceptic cum sunt, acesti tineri antreprenori visatori sunt doar o parte mica a lantului trofic al afacerilor. Ei sunt creatorii si altii fac banii.

Fiecare cu soarta pe care si-o face.