marți, 22 ianuarie 2008

Exotisme citadine...

Din seria experienteor mele citadine…revin cu o nedumerire pe care stiu ca o aveam si in timpul liceului..si care m-a ajutat sa-mi aduc aminte (printre altele) de ce nu merg eu cu RATB-ul!
Pe mine ma mai apuca din cand in cand cheful sa fac diverse chestii exotice! Asa cum spuneam intr-un post anterior, eu sunt fata de oras! Asadar… ce poate fi mai aventuros pentru o soferitza inraita decat o plimbare cu mijloacele de transport in comun! Si…gandindu-ma eu ca un drum din Drumul Taberei pana la Opera poate fi foarte simplu (si fara stresul locului de parcare) facut cu troleibuzul. Buuun! Zis si facut! La dus nici o problema…La Opera (a da! Am uitat sa zic ca din cand in cand ma sparg in figuri si ma duc la teatru, Opera, Opereta… noroc cu prietenii!) am rezolvat repede cu biletele. La intoarcere stabilisem sa ma opresc la Plaza (unde alt undeva!?) in scopul bine-definit al unei cafele in compania unei prietene pentru a mai pune tara la cale din punct de vedere profesional! De la Opera la Plaza circula autobuzul nr 137. Ei bine, iesind eu ca o floricica din curtea Operei…vad ca tocmai intra in statia de la Drept autobuzul cu numarul dorit de mine! Ha! Ce noroc (imi zic in gand!) si o rup la fuga, pe strada, in fata autobuzului, in ideea (tampita de altfel) ca il voi prinde! Ei bine, atatia ani de condus si implicit sedentarism si-au spus cuvantul pentru ca, am ajuns langa autobus fix in momentul in care soferul inchidea usile…lasandu-ma cu buza umflata, pentru ca dupa 5 metri sa opreasca la semafor! Ma intreb daca o fac intentionat??? Mai mult ca sigur ma vazuse! Nu cred ca ii taiau din salariu daca statea 1 sec (atat imi trebuia sa sar pe scara) sa ma urc si eu, si nici nu cred ca rata premiul pentru angajatul/soferul lunii! Chiar ma intreb daca se distreaza facand asta??? Ma intreb daca se suna intre ei (soferii) si isi zic: “mah tu cati ai lasat pe jos azi?”, “10”, “Ahaaa!!! Te-am luat!!! Io am lasat 12! Iar ai sa-mi dai o votca”

3 comentarii:

Nick Naumof spunea...

Dupa femei (in cazul tau barbati) si mijloace de transport sa nu alergi niciodata. Mai vine unul la 5 minute.

Ioana (Abe) spunea...

dupa barbati nu alerg! vin ei singuri :)

Flymentor spunea...

e foarte distractiv sa mergi cu RATB-ul prin bucuresti, chiar daca mai rami si pe jos cateodata. Cred ca ar trebui inventate niste liane ca se ne deplasam si noi cum trebuie prin jungla.