luni, 6 octombrie 2008

Kia Cee’d crash test!

Video recomandat si Know-how furnizat de Alexz.

Ce e interesant de observat este ca la 64 km/h practic te dai jos din masina si pleci pe picioarele tale avand in vedere ca usile pragurile si rotile nu de deformeaza si nu intra in habitaclu. Bine…asta daca nu te rupe airbagul! Si asta nu e valabil numai la Cee’d ci la orice masina care obtine minim 4 stele in Crash.

Oricum…remarcabil ca desi masina schiteaza impactul cu o alta masina la 64 de km/h isi face botul praf! Si la cum arata lovitura…sa nu fie macar un pic deformate usile …e o treaba! Bv Kia!

Tot pe site-ul Euroncap gasiti rezultatele Crash-testelor pentru majoritatea marcilor si tipurilor de masini!

Interesant de vazut inainte sa-ti cumperi masina!

Un comentariu:

Alexandru spunea...

E bine de stiut ca nu trebuie sa ajungi sa folosesti stele masinii. Oricum astea sunt socuri mediatice care se fac pe baza de statistica. Acum este in discutie ca viteza de deplasare pe sosele a crescut si statistic nu te mai busesti la 65 ci la 85. Daca faci saltul asta nu te mai dai jos pe picioare.
In al doilea rand va recomand sa cautati pe youtube exemplu de crash test intre fiat 500 si audi Q7. La euroncap fiat 500 ia 5 stele (datorita masei mici). In caz de ciocnire cu un Q7 se cam botzeste... cu toate cele 5 stele pe care le are. Pentru cei care n-au asistat la un crash test sa conuce-ti cu grija... pt ceilalti sunt constient ca deja o face-ti.... zgomotul ala din momentul impactului ... e inforator.