vineri, 21 martie 2008

Te salut generatie in blugi...

Si geci de motor, si bocanci, si plete...
Totul a inceput de la un mic detour pe care l-am facut aseara in drumul spre casa...prin Iron City. Iron City este un bar nou, sau relativ nou, pe la Universitate. Daca te iei dupa modul um se ajunge sau dupa intrare nu ai senzatia ca ar fi un loc in care ai fi in siguranta sa te afli. Mai ales daca observi (si nu ai cum sa nu observi) motoarele de la intrare. Ei bine, odata ce treci de poarta de fier (normal de altfel), intr-o seara de miercuri, patrunzi in lumea fascinanta a folk-ului. Folk cantat de tineri. Tineri care stiu sa se distreze si sa se simta bine unii cu altii. Pentru ca am sesizat ca este imposibil sa ajung acolo si sa nu intalnesc cel putin o persoana cunoscuta...si pusa pe distractie. Si asta ma face sa ma simt extraordinar oricat de obosita m-as simti. Fie ca este seara folk din Expirat, fie ca este in Iron...de fiecare data imi propun sa nu stau mult si cu toate astea nu ajung inainte de 2 acasa.
In seara cu pricina - ieri adica, atmosfera a fost si mai placuta, fierbinte as putea spune, pentru ca a fost ziua tinarului maestru in manuirea si atingerea coardelor de chitara, Dragos Boeru, una din cele mai frumoase si calde voci pe care eu la stiu. Imi reinnoiesc urarea de "La Multi Ani!" de aseara si pe acesta cale. Este un om extraordinar si cred ca a avut aseara parte de o seara extraordinara...cel putin pana la 1 30 cand am plecat eu. Si ziua lui de abia a inceput. Pe langa multimea de oameni veseli si pusi pe "caterinca" si distractie a fost su muzica...asa cum sta bine oricarei seri folk. S-au perindat pe scena, pe langa actorul principal, Costica, Tivodar, Martzu, un reprezentant al Tzapinarilor si unul (al) "Fara zahar" dar cu mult talent - au tinut isonul bine si micofonul incins Johnny, Body si ocazional, eminenta sa Shobo. Pe langa aceasta galerie si desfasurare de voci si prezente masculine, a mai incins scena un tanar poet&cantaret extrem de talentat si spontan - al carui nume imi scapa spre rusinea mea dar promit ca revin cu un later edit - care a improvizat niste melodii si momente intr-un mod delicios. Am ras cu lacrimi! Este absolut genial!
A fost frumos! S-a cantat, s-a ras! A fost o atmosfera pe care de mult nu am mai trait-o. Imi pare rau totusi ca nu a fost chiar completa gasca - si cine a lipsit se stie si sper sa ia masuri!
La multi ani Dragos! La mai mare si mai mult folk in Iron!
Pe langa numele simpaticului "show-man" voi reveni si cu niste poze!
Vorba cantecului ce a fost cantat din toti plamanii exstenti in club: "In seara asta vreau sa beau, sa uit de orice nevoi, sa sparg paharul si sa spun: sunt acum, aici cu voi!"

Later edit: Cateva poze








Un comentariu:

razvan spunea...

dintre cei care canta cu vocea in iron, boeru si tanase rulz...