marți, 15 ianuarie 2008

Protest anti-virtual!

In primul rand protestul asta imi este adresat mie! Protestez impotriva tendintei pe care o am de a ma "muta" tot mai mult in spatiul virtual!

Am stat si m-am gandit zilele astea (avand in fata mea cele 3 adrese de mail deschise, messengerul si skype-ul) ca viata si relatiile mele au ajuns sa se desfasoare, pervers de mult, on-line! Practic...90% din timpul meu mi-l petrec in contact cu oameni, prieteni, parteneri, clienti....dar on-line sau la telefon (in cel mai bun caz!). Avand in vedere ca beneficiez de minunatiile tehnicii si am o casa destul de hi-tech...am internet si in cada daca vreau! Nu contest beneficiile aduse de progresul tehnologiei, sunt o inflacarata comunicatoare pe messenger (pana la dependenta as putea spune), sunt bagata prin nu stiu cate (nici io nu mai stiu...am o lista pe undeva) retele sociale virtuale, am 2 - 3 bloguri, am cunoscut si stau de vorba si acum cu oameni extrem de interesanti pe messenger, e util si ma ajuta de multe ori...Daaaaaaar! Simt nevoia comunicarii fata in fata! Mie imi plac oamenii si imi place sa am cat mai multi in jurul meu... si faptul ca sunt "on-line" in cea mai mare parte a timpului ma sperie prin prisma faptului ca mi-e teama ca nu voi mai putea, ca nu voi mai fi in stare sa comunic/socializez la fel de bine "in real life" cum o faceam odinioara...Fara sa mentionez ca statul la calculator dauneaza aspectului fizic (gat, coloana...si ceva mai jos). Cum spune si cantecul "I'm tired of all tis technology, I need you right in front of me".
Pe de alta parte, ma reintorc la principiul "citeste si tu la mine pe blog", avand destul de multi prieteni, si ei cu blogurile aferente, tre sa mai stau sa si citesc. Nu contest! Imi face placere pentru ca scriu foarte misto si interesant, ba chiar la unii rad cu lacrimi! Ma "certa" colegul Nick ca nu i-am mai vizitat blogul, si ma atentioneaza constant ca "io cand mai scriu". Problema se pune in felul urmator: in cele 24 de ore...pe langa munca (activitatea ce imi ocupa marea majoritate a timpului), as vrea sa mai si mananc (ar fi indicat), sa mai si dorm (pierdere de vreme stiu!), eventual si alte activitati strict necesare supravietuirii in conditii decente! (Alex e inca in Franta deci nu va ganditi...). Asta asa, ca baza piramidei lui Maslow. Nu mai pun la socoteala intalniri cu prietenii (ca vorba aia exista net!), citit o carte (daca astept un pic iese filmul), lucrarea de dizertatie (!), mers la un teatru/opera/spectacol etc. si alte activitati de genul imbogatirii si dezvoltarii mele personale! Si, in plus de toate astea... este absolut, dar ABSOLUT imperios sa citesc si sa scriu pe blog(uri)! Ca, vorba aia, la ce la mai tin!? nu vreau sa devina un stress..."Aoleu! Azi ce mai scriu pe blog???", " Hiii...am uitat sa scriu pe blog!", Of! Trebuie sa scriu pe blog..." Am destule pe cap si asa!
NU!!!
Nu va mai impacientati ca nu am scris! Inseamna ca nu am nimic interesant de consemnat! Sau ca ma concentrez pe altceva! Faptul ca nu scriu zilnic nu ma face mai putin profesionista in ceea ce fac!Poate am altceva mai bun, mai interesant, mai important pentru mine d facut! Nu va luati de mine ca (sau nu ma intrebati de ce) nu citesc bloguri...O sa o fac cand o sa am timp, pentru ca la multi imi face placere. Vreti sa imi spuneti ce ati mai facut? Iesim la o bere...am 2 carciumi misto vis-a vis. Imi place sa scriu...dar imi place sa si vorbesc!

Get offline sau dati-va (dati-ma) jos de pe sarma! :)

2 comentarii:

Nick Naumof spunea...

Pai CITESTe-mi blogul ca si asa ne vedem mai mult in poze...

Culmea e ca protestul tau e tot on-line. Acum 10 minute am varsat un pahar de tzuica on-line (adica pe cablul de la laptop)...

Vorba lui Claudiu... Afacerile secoului 21 vor fi on-line sau nu vor fi deloc.

Anonim spunea...

deja ești pierdută, o să devi total virtuală, e doar o chestiune de zile