luni, 7 decembrie 2009

Victorii si Infrangeri...

Dupa o serie de campanii jenante din punct de vedere coerenta, mesaj si comunicare, in sfarsit s-aterminat cu alegerile. Si din nou aceleasi probleme: Nu am invatat nimic. Nimeni! Nici noi ca popor, nici ei ca politicieni.

Nu este vina unuia sau altuia dintre candidati ca nu reusim sa facem pasi inainte...este doar vina noastra ca popor.

Nu ii invinovatesc pe nici unul din candidati - ii invinovatesc pe cei care nu ne ofera optiuni. Pe cei care in continuare promoveaza non-valorile. Sa le fie rusine tuturor celor care le taie creanga celor care vor sa faca ceva, celor care nu promoveaza oameni de valoare reala.

Erau momente cand credeam ca americanii sunt tonti si usor de manipulat...noi i-am intrecut. Suntem si prosti si orgoliosi. Si mai si punem botu' la toate prostiile care ni se livreaza in media.

A fost o campanie urata! O campanie murdara jucata de oameni urati...Se pare ca nu putem suporta ceva inteligent, adresarea si referirea la puterea noastra de discernamant. S-a utilizat dezinformarea, lipsa de interes, prejudecatile, mesajele trunchiate, rautati, atacuri si multe alte instrumente incorecte...

Ne invartim intr-o hora macabra a pasivitatii...asteptam...ce? sa vina unii si altii sa faca pentru noi ceea ce noi am fi putut face de zeci de ani.

Sunt dezamagita!

Iar o victorie la diferenta de 0,3% nu e victorie! E lipsa de informare, manipulare si spirit de turma. Am vazut modul in care s-a comunicat pe TV, modul in care s-a inflamat Internetul (de la care aveam mai multe pretentii). Foarte trist...

Vom avea inca 5 ani un presedinte care nu o sa inteleaga niciodata ca nu a castigat ci ca s-a votat impotriva lui. Nu va putea sa perceapa ca prezenta lui acolo nu e vointa poporului ci lipsa de alternative. Ca faptul ca este inca in functie este rezultatul unei furii si a unei traume impotriva comunismului. Ca nu s-a votat pentru capacitatile sale sau reusitele lui ci ca s-a votat impotriva a ceva! Va urma o perioada sinistra de razbunari inutile, in care noi, ne vom duce mai departe vietile mici, vom face ulcere si cearcane sa muncim ca niste robi pentru a plati niste taxe inutile si inumane, pentru a plati niste rate ca sa ne hranim snobismul, si uite asa...timpul se scurge departe de ochii injectati de ura si putere ai politicienilor "alesi" prea ocupati sa-si faca ei dreptate si sa isi manifeste puterea...Si vor trece inca 5 ani de batut pasul pe loc, si istoria se va repeta.

A fost o campanie data intre ideologii si frustrari: Comunism vs Fanatism. Trista situatie, trista tara, trist popor! Si pana la urma ne meritam soarta: nu suntem in stare sa traim decat sub o mana de fier...altfel suntem prea dezorganzati si prea delasatori.

Cu tot optimismul care ma caracterizeaza nu cred ca vor fi vreodata suficiente generatii care sa schimbe mentalitatea de fatalisti si pasivi care ne caracterizeaza.

Inca nu am invatat ca nimeni nu lupta pentru noi...ca numai noi insine putem lupta pentru noi.

Era clar inca din turul 1 ca sunt niste alegeri pe care le-am pierdut noi ca popor indiferent de cine castiga. Am mai pierdut 5 ani!

A castigat un om, dar au pierdut 21 de milioane de oameni. Pentru ca s-a pierdut din vedere esentialul: s-a votat bazandu-se pe frustrari nu pe gandire logica. Si tragedia este ca asta s-a si urmarit. Pentru ca inca din turul 1 s-a stiut ca aici se va ajunge. De atunci am pornit usor, la pas pe drumul resemnarii...

4 comentarii:

Matei Laudoniu spunea...

n-a votat frate poporul suveran cu alde geoana de frica sa nu devina miron cozma ministrul culturii frate....iti dai seama ce rau era cu gionel: aveam fiecare mineru` lui de paza la iesirea din bloc....una peste alta o sa avem guvern in mileniul 4. vom trai vremuri interesante.

Nick Naumof spunea...

Nu mai fii asa suparata. Pana la urma asa suntem.

Alexandru spunea...

Nu-mi place postul. E mioritic.

Mircea Ordean spunea...

Ah, ce rău sînt!...

"Nu am invatat nimic. Nimeni! Nici noi ca popor, nici ei ca politicieni. "

La care se poate spune:
"Istoria ne învaţă că... nu învăţăm nimic din istorie".
Nu mai ştiu cine a spus-o...

Totodată, Ioana mă uit la mulţi dezamăgiţi că nu-s lucrurile în ţară precum ne doream acum 20 de ani, de pildă.
Poate şi aici rtebuia învăţat din Istorie. Că Ea merge cum vrea Dumneaei, şi nu cum ne convine nouă...

De fapt, cred că nu sînt rău... Am început să am însă oroare de iluzii... Prin definiţie goale...