joi, 3 decembrie 2009

Cum ii sta Internetului fara Cravata?

Informal, simplu si foarte placut! (As fi spus chiar un eveniment relaxant daca Internetul nu ar fi fost compus din oameni extrem de vorbareti - inclusiv la ore mici ale diminetii ceea ce a determinat ceva lacune de somn)

M-am inserat si eu, dupa cateva peripetii intre mai marii e-commerce-ului romanesc, fara cravata, la munte, la discutii informale dar foarte interesante! Si mi-a placut: ideea, oamenii, discutiile. Obiectivele mele au fost atinse...and then some.

Invitatia lui Andrei a sunat asa: Organizatorii GPeC impreuna cu APTI va invita la munte pentru "Internet fara Cravata". Curiozitatea si un strop de interes m-au facut sa ma duc...si asa nu am cravata. :)

Am descoperit oameni extrem de interesanti, discutii utile, informatii, foc de tabara si vin fiert. Am avut ocazia acolo sa stau de vorba cu Andrei, Bogdan, Adiz, Florinel, Gabi si Marius, reprezentantii Libris.ro si bestkids.ro.

La discutiile de sambata cel mai mult mi-a placut prezentarea lui Bogdan Manolea, probabil pentru ca a rezonat foarte mult cu niste chestii pe care le aveam in cap de ceva vreme, pentru ca mi-am extras de acolo niste informatii si pentru ca mi-a raspuns cumva la niste intrebari si m-a ajutat sa ofer raspunsuri si eu la randul meu altora. Bogdan a vorbit despre directive europene, hotarari ale Parlamentului European in ceea ce priveste drepturile cumparatorului online, implicatiile si avantajele unei Asociatii de profil care sa fie un mediator si facilitator intre Parlamentul European, Consiliul Europei, Reprezentantii Romaniei si consumatorul de rand (mi-a placut prezentarea si informatiile de acolo pentru ca am putut extrapola pe alte cazuri mai apropiate mie). Mi-a placut foarte mult cum a prezentat procesul legislativ, modul de luare/aprobare a legilor si modul de organizare la nivel de UE.

Dupa Bogdan a urmat Liviu, cu informatii utile referitoare la cresterea ratei de conversie si apoi, alaturi de Andrei au prezentat niste informatii foarte foarte interesante si valoroase extrase in urma Galei Premiilor Comertului Electronic 2009.

Au mai vorbit Adi Zamfira despre vulnerabiltatile magazinelor online si metode de combatere a lor (prezentare foarte ok doar ca pentru mine a fost cu foarte multe chestii tehnice...:) deh!) si Florinel Chis despre automatizari in comertul electronic si de ce sunt ele utile.

Dupa masa de pranz s-a lasat cu plimbari, fotografii de cerbi si de peisaje panoramice, vin fiert si bancuri, poker (la care pentru prima oara in viata am fost as, lasand in praf oameni cu vechime in domeniu - ma cam laud nu!?) si din nou discutii pana tarziu in noapte...pozele sunt momentan numai pe Facebook, dar urmeaza a fi incarcate si pe picasa cat de curand!

Ce-a urmat? O escapada in Brasov, spontana si neprevazuta dar foarte relaxanta. In episodul urmator!

Despre Internet fara Cravata au scris mai pe larg si mai profesionist Andrei (pe care il felicit pe aceasta cale pentru eveniment) si Florinel

In asteptarea urmatorului eveniment unde se va vorbi de copyright si drepturi de autor...ma duc sa caut o cravata :)

Later edit:pozele de pe Picasa

Un comentariu:

Victoria Ungureanu spunea...

Ai niste abordari interesante!!!