joi, 21 mai 2009

O piesa de ... "blues"

O zi inceputa cu nervi in trafic matinal, continuata cu nervi profesionali (subiect pe care il voi trata in alt post - cu calm!) s-a incheiat cu rasete si experiente culturale, datorita lui Mimi care a luat (de data asta si pentru mine :) ) bilete la Teatru.

Am fost la Nottara; "Blues" a fost numele piesei. Pentru detalii "tehnice" legate de subiect aici gasiti mai multe informatii!

Departe de mine ideea de a fi critic de arta...fie ea si teatrala, mie mi s-a parut mai mult decat o comedie neagra! Mi s-a parut mai mult o satira foarte amuzanta si naturala asupra "preocuparilor" principale ale societatii actuale: mediatizarea celor mai stupide evenimente, aviditatea dupa senzational, bani, sex, putere si necesitatea resimtita de unii (putini de altfel - si considerati teroristi si revolutionari) de a schimba, cat se poate din societatea bolnava in care traim!

O versiune foarte amuzanta si interesanta! Recomand piesa si celor mai sceptici in privinta teatrului!

O idee mi-a plaut si mi-a ramas in minte. Unul dintre personaje la incepului piesei spunea ca "ideile nu sunt bune...si ca ea incearca sa nu aiba idei, pentru ca vrea sa ajunga undeva. Rusii au avut idei si nu au ajuns bine...in schimb Americanii nu au avut idei si au ajuns sa fie "conducatorii lumii" - ei au venit cu solutii concrete!" Mi s-a parut o idee foarte interesanta...de cugetat!

Multumesc Mimi inca o dataca ma culturalizezi!

Un comentariu:

DeepBlueSunshine spunea...

Cu mare plăcere, oricând, mă bucur că ţi-a plăcut ;)