luni, 30 noiembrie 2009

Concurs de bine - pe Stiri de bine

De cand am lansat Stiri de bine am primit tot felul de reactii referitoare la proiect: majoritatea pozitive, unele pline de entuziasm, altele mai sceptice. Cu toate astea ma bucura sa vad ca multa lume isi doreste sa fie parte a proiectului, sa colaboreze cu noi (fiecare dupa cum ii permite timpul), sa ne sustina, sa ne incurajeze. Mai ales ca unii din ei sunt oameni cu greutate!

In decurs de o luna, am strans langa noi o gasca de editori voluntari plini de entuziasm si intentii bune. O stire de bine este ca se apropie Craciunul asa ca, pentru ei, si pentru cei care inca nu s-au decis daca sa ne fie colaboratori sau nu, am zis sa facem lucrurile un pic mai...condimentate - cu un cadou de Mos Craciun pentru cei mai cuminti editori. Iar pentru a-i desemna pe cei mai cuminti si harnici facem un concurs.

Astfel, vom premia cei mai activi editori cu un GPS Go Clever 3550, pe data de 21 decembrie, concursul demarand azi, 30 noiembrie.

Asta inseamna ca avem cate un GPS oferit de GoClever Romania (carora le multumim pentru sustinere) pentru fiecare editor care:
1. aduna cele mai multe articole publicate in perioada mai sus amintita (30 noi - 20 dec)
2. aduna cele mai multe pageviews
3. aduna cu cele mai multe trackbacks (primite din alte bloguri)

Ultimele 2 premii sunt adresate tuturor editorilor, in timp ce primul se adreseaza celor mai noi veniti in echipa (cei veniti dupa 1 noiembrie)

Si ca sa completez lista vestilor bune, pe 3 decembrie vom fi prezenti la Open Coffee sa vorbim despre stiri de bine si cu o alta noutate de care suntem foarte incantati dar pe care o tinem inca "sub cheie" inca o zi doua! :)

Si Mugur a scris despre concursul Stiridebine asa ca se mai gasesc informatii si pe blogul lui!

Puneti-va pe treaba ca sa sara Mosu' cu cadoul! :)

luni, 23 noiembrie 2009

Imi lipseste lunea de folk...



Imi aduc aminte ca anul trecut pe vremea asta abia asteptam sa vina ziua de luni...mai exact seara de luni. Seara de luni era punctul nostru fix, reperul pentru o noua saptamana, momentul cand uitam de munca, cand ne deconectam, cand ne intalneam cu totii. Era certitudinea noastra. Stiam ca ne vedem, era stabilit, nu mai trebuia sa vorbim inainte.

Acum ne mai vedem cand si cand...S-a spart gasca! Un patinoar cand reusim sa ne dezlipim de munca (si aia cu greu), un ceai cu ocazia unei aniversari, un munte cand si cand...trec saptamani sau luni de conversatie doar pe mess sau comentarii pe blog.

Am ramas cu munca, grijile, criza, ochii incercanati si obositi. Cu un gol ca nu ne mai vedem decat foarte rar...prea rar!

Desi seri folk mai sunt...nici una nu e "obligatorie" cum era seara lui Supa din Expirat. Stiam sigur cand e, ca e, nici nu mai conta ce invitati avea stiam ca lunea seara nu trebuia sa imi fac program!

Nu vreau sa para un repros (si fac mentiunea asta in ideea ca poate Supa isi mai arunca un ochi pe aci in pauza de masa :) ) este doar o lipsa, o parere de rau, o nostalgie...

E luni...iar luni!

duminică, 22 noiembrie 2009

la 6 luni...


Facand curat prin diverse prostioare de pe calculator am gasit si aceasta uratura pe care am primit-o de la neogen.ro de ziua mea, acum 6 luni. Imi aduc aminte ca mi-a placut mult atunci si stiu ca am pastrat-o in scop de a bifa realizarile.

Iar acum dupa 6 luni am reusit sa:
- Fiu iubita! (asta fara indoiala)
- Sa petrec pana dimineata cu prietenii (am facut-o si pe asta si inca de pomina pe malul marii, 3 zile si 3 nopti) - Ce-i drept nu ma mai tine ca in tinerete dar incerc sa petrec de cate ori pot!
- Sa primesc numai vesti bune...n-am reusit in totalitate dar optimista fiind, incerc sa privesc partea buna a lucrurilor. Si una din cele mai bune vesti primite in ultima vreme este viitorul meu nou statut de matusa! :)
- Sa am amintiri frumoase - am! Pentru ca numai pe astea le pastrez!

Mai am deci 6 luni ca sa primesc un Ferrari rosu! Promit ca nu refuz nici alta culoare! Desi zic eu ca si noul Megane3 argintiu e o reusita!
Insa marirea de salariu o accept inca de maine! :))) Ca vorba aia...o astept dinainte de ziua mea...si sper sa nu vina de ziua mea la anu' si la multi ani!

Iar in privinta celorlalte: Bicicleta veche n-am...insa am alte troace vechi de care ar trebui sa ma indur sa scap!O casa mare...nu cred ca renteaza pentru mine, la cat de dezordonata sunt.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

In programul viitor!

Se anunta ceva evenimente si un program incarcat de socializare, prezentari, dezbateri, sedinte, intalniri etc.

Asadar, pentru cei carora saptamana viitoare nu le voi raspunde la e-mail sau telefon sa stie de ce si pe unde umblu (cu dedicatie catre mama, tata, sotu', Mimi, Ioana si altii care stiu ca se ingrijoreaza cand nu dau semne...)

Luni: Ma duc un pic sa ma reinventez la zilele Biz. Un eveniment cu traditie (daca observati nu este trecut in calendarul de evenimente pentru ca am aflat destul de tarziu cand se organizeaza :) ) care in fiecare an incearca sa fie (mai) bun, si nu prea reuseste. Asa ca, luni dimineata imi beau cafeaua acolo in drum spre OBF Targu Mures.

Interesant este ca se spune ca la acest eveniment nu se va vorbi despre criza...insa conferinta se deschide cu supravietuitorii anului 2009. Juicy! Abia astept sa vad "cu ce sacrificii au trecut antreprenorii peste anul 2009" Zau! Sunt tare curioasa...mai ales tinand cont de numele "grele" de pe scena...e un pic de discordanta intre tema si invitati, dar voi comenta mai mult post eveniment, dupa ce ma lamuresc.

Imi pare rau ca pierd prezentarea lui Nick despre Smart Marketing, dar cum Tg Mures e destul de departe si infrastructura mioritica Buc - Mures nu permite efectuarea acestui drum minunat in mai putin de 4 - 5 ore ma vad nevoita sa purced mai devreme la drum.

Marti: Daca e marti e Targu Mures - si OBF-ul lui Claudiu unde voi tine o prezentare despre planul de comunicare. Pas cu pas. Trecand peste emotiile de rigoare care incep sa se cuibareasca deja, va fi o prezentare simpatica despre Comunicare, HR si Cafea - si cu surprize...inclusiv pentru mine!:)

Miercuri si Joi revin in capitala pentru intalniri restante si sedinte in care sper sa reusesc sa pun un pic tara la cale pentru 2010.

Vineri ma intorc la Zilele Biz, de data asta full time ca doar e rost de niste Marketing. Inca un pic de Marketing si Media, si publicitate online si alte chestii care au facut subiectul majoritatii evenimentelor si discutiilor in acest an! Mai e ceva nou? Vom vedea. Probabil ca vor fi trase niste linii si concluzii...

Si pentru ca unul din motto-urile vietii mele este "calatorului ii sade bine cu drumul" in week-end voi parasi orasul pentru o gura de aer proaspat si niste discutii productive si interesante.

Asadar...nu ma cautati, va gasesc eu! :))

Vocea realitatii...

Discutie amuzanta avuta azi cu bunul meu prieten Relu la o cafea...El, interesat de viata mea profesionala care imi ocupa marea majoritate a timpului(drept urmare cea personala e destul de previzibila :)) ), dupa explicatiile mele complexe, ma intreaba senin:

- Auzi da'..nu lucrai si tu la un moment dat la o firma...Serioasa? Cu colegi reali?

:))))))

Good point!

joi, 19 noiembrie 2009

Comunicare. Pozitionare. Internet

Preiau leapsa lui Claudiu, si pentru ca sunt fata cuminte si ma pregatesc intens pentru OBF Targu Mures ma gandesc ca acest concurs ma va ajuta cumva in dezvoltarea ideilor pentru propria prezentare. Sa vedem asadar:

Iau repede site-ul stiridebine.ro lansat de aprox 2 saptamani (pana nu apuca Mugur sa scrie tot despre el :P ) - parca il vad pe Claudiu mustacind acum :P

Pozitionare: stiri de bine. Informatii, articole, interviuri, reportaje, analize - toate vazute din perspectiva pozitiva! Pozitionarea am facut-o prin nume si sloganul "Gandeste pozitiv!"

Comunicare: Tonul este unul pozitiv iar "campania" (ptr ca nu e propriu-zis o campanie) vizeaza castigarea de notorietate si strangerea a cat mai multi oameni ca adepti ai ideii (si implicare voluntara). S-a folosit un soi de WOM online - "lauda" editorilor si a tuturor celor din "culise", pe retele sociale, bloguri ale prietenilor si celor care sustin ideea, apoi un parteneriat media deocamdata (sunt in plan si altele), prezentari la evenimente de networking si sunt convinsa ca vor mai urma. Fiind un proiect non-profit si deci fara un buget semnificativ s-a mers pe eficienta in conditii de costuri scazute.

Dau si eu la randul meu leapsa (stiu ca trebuiau doar 3 dar ma roade curiozitatea asa ca sunt darnica si o impart) : lui Nick ca stiu ca i-ar placea subiectul si in plus ii place sa citeasca, Florinei ca e un marketer bun, Laviniei de la Neolevel, Alexandrei Craciun si si ...mor de curiozitate, lui Calin Fusu :)

duminică, 15 noiembrie 2009

Ce trist circ politic...

Spuneam lunile trecute ca astept cu interes campania electorala in speranta (desarta de altfel - dar asa sunt eu optimista) ca de data asta voi vedea ceva interesant la nivel de actiuni, voi asculta ceva inteligent la nivel de discutie, ca dialogurile de vor purta la un alt nivel, macar si intre 2 candidati obscuri si fara sanse reale la presedintie.

Dezamagire totala: acelasi trist si ieftin circ politic care nu mai inspira si nu mai motiveaza pe nimeni sa se prezinte la urne! Aceleasi balacareli de toata jena, fara substanta, cu referiri la viata personala sau la un trecut care nu ar trebui sa fie scos in fata intr-o campanie - dar asa suntem noi, iubitori de barfe si scandaluri ieftine! Aceleasi jigniri si aratari cu degetul fara justificare, aceleasi atacuri murdare facute public si multe multe chestii care imi produc o sila imensa! Noroc ca mai sunt 2, 3 zile si se termina!

Pana sa inceapa campania ma gandeam ca nu ma voi duce sa votez...dand astefel un vot de blam! Apoi m-am razgandit! Desi in continuare consider ca nu am cu cine sa votez pentru ca nici un candidat nu a raspuns cerintelor mele si asteptarilor mele la nivel de coerenta a discursului macar, am sa ma duc sa ma trec in statistici ca am votat! Ma mai gandesc inca ce voi face in cabina de vot! :)

Pentru ca din pacate niciunul din candidati nu a fost in stare sa raspunda frumos si punctual in niste discutii, niciunul nu a stiut sa "se vanda", niciunul nu a fost in stare sa ma impresioneze prin spirit politic si diplomatie. Mi-ar fi placut sa fie suficienti de corecti cat sa se ia unul de celalalt pe actiuni nu pe vorbe, sa analizeze la rece si sa zica "asta ai facut bine si voi continua, asta nu ai facut bine pentru ca...". Asta inseamna insa integritate si corectitudine...care sunt din pacate egale cu zero! De la unii recunosc ca aveam niste asteptari - nu mari - dar macar acolo... Si m-au cam dezamagit. Atat prin prisma omului de rand cat si prin prisma marketerului care sesizeaza o discrepanta prea mare intre mesajul politic si comportament.

Mi-ar fi placut sa ii vad pe toti intr-o emisiune televizata, dar nu un show plin de scandaluri ci unul in care fiecare dintre cei 7 sau 9, 12 sau cati or fi sa raspunda punctual la aceeasi intrebare. Sau aceleasi intrebari. Si i-as pune pe toti in cabine de o persoana izolate fonic ca sa nu auda raspunsul celorlalti si sa aiba motiv sa se ia la harta!

Macar Becali a avut decenta de a nu mai iesi in public cu discursurile sale ridicole si cu infumurarile trecute! Pacat ca nu a avut si decenta sa inteleaga ca nu trebuie sa candideze!

Singurul care a adus o pata de culoare in peisajul gri al politicii este Cernea. Si nu ma refer la partidul pe care il reprezinta. Mi-a placut destul de mult prezenta lui online, a stiut sa interactioneze...nu stiu daca a fost prsonal sau tot prin angajati, dar a fost de bun simt si cat de cat coerenta. Eu cred ca daca Remus Cernea ar avea stabilitate si nu va dispare brusc din viata politica in 5 ani ar avea sanse mai mari. In definitiv si noi avem nevoie de alte generatii, de alt suflu, de o schimbare! M-am saturat de aceiasi mascarici sinistrii! Asa ca...bafta Remus!

Din pacate, sau din fericire, duminica se va mai sfarsi o runda de tragi-comedie politica tinuta de niste oameni care nu inteleg ce vrem noi restul, care habar nu au ce vor face sau ce ar trebui sa faca in aceasta perioada dificila...iar noi ne vom vedea in continuare de viata noastra cotidiana, de rate, de facturi si trafic! Vom ramane numai cu figurile ironice, care parca ne rad in nas, ale candidatilor de pe afisele electorale la fel de triste si fara substanta ca si campania in sine! Din pacate cei care le-au creat nu s-au gandit ca mergem la vot nu la meci, ca o privire stramba nu atrage pe nimeni, ca bunul simt e un termen luat in deradere deja si si-a cam pierdut sensul in acest context sau ca sloganele de pe vremea imediat post-comunista nu mai au trecere, ca nu curatenia e cea mai mare problema a Romaniei acum...si altele! Trist! Foarte trist!

Am sesizat ca sezonul acesta viralul si prezenta pe Internet nu-i mai este favorabila lui Base. Sa fie oare valabila chestia aia cu "noi te-am facut noi te omoram?" Daca acum 5 ani comandantul a castigat mult din campania de guerilla sustinuta de niste baieti destepti in online, se pare ca anul asta i-a suparat, pe ei sau altii! 2 exemple simpatice la Doru si Boaca.

Mai e mult pana departe...si iar vom vota impotriva si nu pentru! Pana cand?!

Inchei cu un banc electoral primit pe e-mail:

O babuta la cabina de vot, sta 15 minute, toata lumea o asteapta. Iese baba si intreaba:
- Maica, f...tu-va-n gura se scrie legat sau despartit?

luni, 9 noiembrie 2009

Stiri de bine, gandire pozitiva...si o Romanie mai buna!


Am lansat de cateva zile "in libertate" un poiect care mi-e tare drag: Stiridebine.ro, proiect construit in colaborare cu o echipa de oameni entuziasti, dornici de implicare, idealisti, optimisti si satui de imagini socante, crime, violuri si dezastre.

Prin stiridebine.ro incercam sa informam lumea altfel, pozitiv, optimist! Nu incercam sa suplinim sursele de stiri consacrate pentru ca momentan nu avem forta logistica si umana sa o facem. Dar vrem sa oferim o alternativa, ceva dulce la cafeaua de dimineata, ceva care sa ii faca pe cititori sa inceapa ziua mai destinsi, cu un zambet pe buze, cat de mic ar fi el, in loc de incruntari si crispari! Sloganul nostru e "Ganditi Pozitiv!" si as vrea sa fie adoptat de cat mai multa lume, indiferent daca sunt sau nu cititori ai site-ului. Pentru ca o gandirea negativista, scepticismul si negativismul nu duc la nimic bun!

Eu am avut ambitia de a scrie pe site un ghid al primilor 5 pasi pentru o Romanie mai buna! Si am insirat acolo actiuni de bun simt, actiuni simple pe care le poate face fiecare dintre noi inca de azi! Sunt pasi la care m-am gandit ca ar putea fi inceputul unei "revolutii" de imagine a Romaniei in randul nostru, al locuitorilor ei! Pentru ca imi e draga tara in care m-am nascut si nu imi place cand altii incearca sa ne distruga increderea si apartnenta la acest popor, cand incearca sa creeze o imagine negativa in mintea noastra despre noi insine. Nu suntem necivilizati, suntem doar delasatori. Nu suntem prosti, suntem doar prea toleranti si dezinteresati. Nimeni nu e perfect, insa totul e perfectibil. Hai sa incercam sa fim mai increzatori in noi, mai implicati, mai proactivi, hai sa ne schimbam atitudinea pentru generatiile care vor veni, sa fim mai mandri de ceea ce inseamna Romania - iar pentru asta, e datoria noastra sa o facem mai buna!

Pentru ca suntem la inceput de drum, pentru ca suntem optimisti si increzatori in fortele si in elanul nostru, pentru ca mai credem ca binele invinge raul credem cu tarie ca acest proiect este unul de viitor! Cu toate astea avem nevoie de sprijinul tuturor celor care cred ca acest proiect este unul frumos, util si de care societatea noastra are nevoie. Cautam sustinatori (pe partea de promovare) si voluntari pe partea de editori! Mentionez ca proiectul este 100% non profit (cum ar putea sa fie altfel un proiect in care m-am implicat eu :)) ) asa ca ne bazam foarte mult pe buna-vointa, motivatia de a face bine si dorinta de a construi ceva pozitiv!

Daca doriti sa fiti alaturi de noi ne puteti urmari pe Twitter, puteti sa ne fiti fani sau prieteni pe Facebook si pe alte retele sociale sau va puteti abona la RSS feed.

Le multumim celor care deja au aflat, au scris de noi si ne-au recomandat: Chinezu, Emil, Greenfield, Dan Dragomir si Manafu (ultimii doi mai putin increzatori in succesul proiectului :) ).

LATER EDIT: Cu mii de scuze ca am uitat mai devreme: Multumiri calduroase echipei TripMedia pentru simpaticul logo pe care ni l-au creat!

In incheiere propun o melodie care cred eu ca se potriveste: Daca as putea schimba lumea...

duminică, 8 noiembrie 2009

Distractia de Duminica: Social Media Guru!

Din ciclul "sad but true" - asta e valabil si la noi! :) Norocul nostru ca ne pricepem sa facem haz de necaz, sa ridicam din umeri si sa zicem "Las-o bah ca merge-asa".

Pour les connaisseurs, bien sur!

luni, 2 noiembrie 2009

Week-end la Negoiu

Cand am plecat pe cont propriu in business mi-am propus sa nu fac rabat de la week-end, viata personala si prieteni. In ultima vreme, noptile cu prea putin somn m-au facut sa cam incalc acest principiu. Asa ca, mai rar decat alte dati...imi place sa evadez!

Sambata asta muntele a fost locul de evadare. Asa ca, profitand de ziua unui prieteni am luat calea cabanei Negoiu. Am plecat cu intarziere sambata dimineata (recunosc ca am mai avut de trimis un mail :) ) dupa ce cu o noapte inainte mi-am etalat non-talentul la karaoke (ptr prima oara in viata) in MojoClub (care este foare tare) la o seara exclusiv feminina!

Ne-a asteptat un drum luuuung...ca deh, asa e cand esti in gasca si se fac multe opriri. Am avut parte insa de o vreme superba si de niste peisaje absolut fantastice. Recomand oricand Valea Oltului toamna...neaparat cu un aparat de fotogafiat la indemana! Iubesc toamna la munte!

Am ajuns la Porumbacu in jurul orei 3, la 4 si un pic intram in traseu. Desi ma asteptam la ceva mai greu, urcarea a fost ok, desi in primul sfert de ora am crezut ca mor datorita anchilozarii accentuate, datorate statului la calculator multe ore in sir.

Nu a fost un week-end atat de antrenant si haios cum ma asteptam, am ras -insa nu atat de exploziv cum mi-as fi dorit si cum imi era dor...poate oboseala si stresul din timpul saptamanilor trecute mi-au atenuat placerea si capacitatea de a rade in hohote. A fost insa ceea ce trebuia sa fie: aer, munte, energie, prieteni si mai ales...lipsa de semnal.

Cu atata satisfactie am inchis telefonul odata ajunsa la cabana!!!

A fost un week-end in care am savurat crestele Fagarasului la apus intr-un tablou spectaculos de zapada si rosu de amurg. Multumita lui Dorin am si niste poze minunate de pus aici. Pentru ca da, atunci cand las eu aparatul acasa dau peste cele mai misto peisaje.

Mai presus de senzatia de sfarseala pe care o simteam pe traseu...a fost satisfactia resimtita atunci cand imi simteam fiecare incheietura cum se dezmorteste, fiecare muschi cum lucreaza...dupa jumatate de ora parca zburam. Plus ca o conversatie savuroasa te face sa uiti de oboseala.

Si dupa aerul rece din traseu, dupa minunatele imagini pe care le simti si in sange la iesirea din padure, ce poate fi mai placut decat senzatia ca esti usor ca un fulg atunci cand lasi rucsacul din spate, ce poate fi mai bun decat gustul dulce al ceaiului cald, tinut in palme ca sa iti dezgheti mainile, mirosul de lemn ars in soba si senzatia de caldura toropitoare emanata de aceasta!

Noroc cu Dorin care a facut cald si bine in camera...a fost exact pe gustul meu de om friguros!

Am avut chitara, am avut voie buna, am avut discutii interesante, am avut senzatia de bine si de confort pe care o ai cand te simti intre prieteni! A fost exact ceea ce trebuia...versuri, acorduri, rasete...Mai multe nu pot sa le descriu aici in cuvinte...

La intoarcere ne-am bucurat de un delicios ciolan cu fasole la un popas la intrarea pe Valea Oltului! Genial! Mai departe las cateva poze, primite prin amabilitatea lui Dorin caruia ii multumesc! :)







Si mai spun o data: La Multi Ani Gabi! Sa fii fericit si sa te bucuri de o familie implinita si de cat mai multe vise realizate, alaturi de sotie, fiica si prieteni!