vineri, 30 ianuarie 2009

"Fara plastic e fantastic!"

...sa facem in asa fel incat sa nu fie Stiintifico-Fantasctic!

Am primit pe mail o poza care mi s-a parut interesanta! Nu stiu cui apartine realizarea dar este foarte reusita! Sustin cauza de "deplastificare a Deltei Dunarii asa ca iata:

More than words...

Pe drum azi, am ascultat la GoldFm o melodie a lui Bob Dylan pe care nu am mai auzit-o de mult timp - uitasem de ea(cred ca de asta imi place atat de mult acest post de radio). Imi plac foarte mult versurile si ideea acestei melodii. Va invit sa o ascultati si sa fiti atenti la versuri!

Think about that!



Am postat acest cantec si pentru cei care se declara profesionisti impartiali, corecti si independenti, cei care "bloggaresc" mai des decat se spala pe dinti si cred ca prin cuvinte se masoara adevarata valoare! Enjoy!

joi, 29 ianuarie 2009

Say "hello" to Helix!

O alta noutate a zilei de azi: Ni se prezinta Helix, mascota aflata mereu in Pauza de bere!

Simpatica idee! Spor la Bere, Helix!

Take the Trip!

Prietenii mei de la Trip Media au iesit la lumina, cu un site interesant, in care lasa protofoliul si proiectele sa vorbeasca despre ei. Nonconformisti, inovatori, creativi si indrazneti Tripii afiseaza serviciile pe care le pun la bataie: webdesign, rich media (bannere si reclame), identitate vizuala, print si multimedia.

Pe principiul o imagine face cat 1000 de cuvinte, oamenii de la Trip si-au ales o strategie de comunicare foarte buna: simplu si la obiect! Prefera sa isi lase creativitatea sa se manifeste prin pixeli, culori si grafica! Si rezultatele se vad cu ochiul liber. Dar pentru ca vor sa arate ca pot mai mult si ca vor, nu doar "showoff" ci si impartasirea experientei, au deschis si un jurnal.

Simplu si de efect. Pana si alegerea pozelor nu pare a fi intamplatoare...fotografiile alb-negru, simple dar de efect. (Parerea mea e ca fotografiile alb negru sunt mult mai sugestive cand vine vorba de portrete).

Echipa bine sudata, prieteni si colegi, comunica si se respecta, stiu sa urmareasca obiectivul comun - acela de a raspunde cat mai bine solicitarilor clientilor, oferindu-le mai mult decat un finalizarea unui proiect, ci o solutie creativa de comunicare pentru afacere!

So? Just take the Trip!

Bafta baieti si fete! :)

miercuri, 28 ianuarie 2009

Mai mult decat un concert Folk...

Aseara, in El Grande Comandante...asa cum ne-a promis Scoala de Folk (care mai nou are si blog pana sa fie gata sie-ul si un motto fooooarte tentant!) l-a adus pe Tivodar pe scena! Si nu singur...alaturi de 2 prieteni: o voce si o chitara!

A fost frumos...a fost altfel decat un concert folk clasic! Altfel de muzica, mai linistita, mai de suflet, muzica ce se asculta (si eventual se fredoneaza zambind)nu se canta tare! Cu accente de blues, rock, jazz (aici am citat artistii deoarece eu nu sunt in masura sa apreciez atat de fin genurile muzicale).

La orice concert, publicul mi s-a parut intotdeauna o gloata greu de "manuit"; tine mult de felul de a fi si de charisma artistului dar si de genul muzicii! Exista muzica ce se preteaza "scandalului" si muzica ce merita savurata, poate pe fundalul unei discutii cu prietenii pe care ii intalnesti numai la astfel de evenimente. Exista muzica pe care o simti - care iti intra in suflet si in ganduri, care te face sa visezi si sa iti amintesti - si muzica pe care o traiesti - care iti face sangele sa fiarba si imaginatia sa zburde!

Un alt aspect al implicarii publicului este cunoasterea versurilor - si parerea mea este ca savoarea unui concert de genul celui de aseara este tocmai noutatea melodiilor si originalitatea lor. Si mai cred ca asta este si ideea Scolii de Folk!

Un singur aspect, mentionat si Ioanei spre finalul serii cand strangea feedback-uri, m-a dezamagit putin. Faptul ca Vocea, Cristina, (mi s-a parut ca) nu a dat chiar tot ce putea! Are o voce foarte frumoasa care merita pusa in valoare!

Tivodar a cantat frumos, in stlilul lui (mai controversat, am observat in public)...a fost in forma si chiar a parut ca se simte in largul lui. S-a vazut in cantece! Stefan, un pic mai multa forta in voce si e perfect! Chiar a doua parte a concertului a fost mai reusita! O joaca de copii!:)

Saptamana viitoare, FoxStudis din Calarasi...o formatie rara in ultima vreme pe scenele Bucurestene. Scoala de Folk se tine de promisiune si readuce in atentie artisti buni, frumosi...

Pana data viitoare "pe strunele iubirii"...

Later: Multumesc Ioana ca mi-ai adus aminte: Il Vrem pe DRAGOS!!! In El Grande Comandante...pe scena! Dragoooooos...!

duminică, 25 ianuarie 2009

Din pasiune sau obligatie...?

Cand am inceput sa scriu pe blog a fost materializarea unei pasiuni (si unii zic si talent) din copilarie. De cand eram mica mi-a placut sa ma exprim prin condei (acum mai folosesc si fotografiile pentru asta – pasiune …si lipsa de timp). Din pacate undea in clasa a 5-a am inceput sa fim nevoiti sa facem comentarii si gata cu imaginatia si creativitatea! In continuare imi place sa scriu…dar nu este intotdeauna usor. Mai ales ca, incet a devenit din pasiune – datorie, “job requirement” ! Ma cam invart in jurul scrisului!

O sa spuneti ca iti faci mai usor jobul atunci cand il faci din pasiune...Este adevarat! Dar aici intervine inspiratia si creativitatea! Nu prea pot fi inspirata si creativa fix la momentul X! Unii or putea … eu nu! Eu scriu ceea ce si cum simt. Si de aici apare frustrarea care m-a facut sa incep acest post!

O caracteristica a perioadei pe care o traversam este ca multa lume scrie! Pentru ca multa lume e suparata, trista, deprimata, frustrata! Nimeni nu scrie (sau foarte putini o fac) atunci cand e vesel si viata ii merge din plin! De ce ? Pentru ca e ocupat sa traiasca! In schimb cand lumea e suparata...se schimba povestea! Netul ofera multiple posibilitati de exprimare...a indignarilor! Si atunci lumea se apuca de scris! In definitiv cei mai cunoscuti scriitori si poeti au atins apogeul in perioade tulburi.

Incerc sa mai pun mana pe cate o carte! Sa citesc. Parca imi e sete cateodata de cuvintele tiparite in carti…de imaginile care se nasc in imaginatia mea, de lumile diferite in care patrund.

Am auzit zilele trecute la radio o stire care m-a intristat: Un sondaj recent releva faptul ca in prezent copiii aloca doar o jumatate de ora pentru citit! Ceea ce le ingreuneaza capacitatea de exprimare si creativitatea in scris.

Oare si in cazul meu nu tot lipsa cititului si timpul mare petrecut online, pe bloguri, twitter, messenger si discutiile trunchiate, scurtate si laconice imi afecteaza creativitatea si capacitatea de exprimare in scris?

Ma intreb apoi…cand va fi cazul, cum as putea sa imi feresc copilul sa nu devina un robot in ale exprimarii? Cum as putea sa ii inoculez dragostea si pasiunea pentru scris si citit? Oare pasiunea se mosteneste?

Dar astea sunt alte ganduri...pentru un alt post!

Sa ne "citim" cu bine!

vineri, 23 ianuarie 2009

Adunate de pe net

Azi, am dat peste 2 articole care merita citite:

- Isteria nationala fara miza

- Managementul (dez)informarii

miercuri, 21 ianuarie 2009

Salvam? Asfaltam? Vama Veche...

Am primit de la Dragos un link care m-a facut sa trec prin diverse stari care mai de care mai negative: enervare, indignare, dezamagire, intristare, furie...

Ei bine dragi prieteni se pare ca se va turna Asfalt in Vama Veche! Dupa cum bine observati in fotografii asfaltarea drumului de langa plaja a inceput...Probabil ca este un proiect de upgrade a Vamii - Vama 2.0 ... :( Mie imi placea mai mult versiunea Vama veche!

De parca nu ne era si asa destul de rau in orasele supra-betonate! De parca nu ne era si asa destul de greu sa mai fugim in week-end-uri departe de betoane; mai toti asteptam cu nerabdare vara sa ne lafaim in mare si sa ne tavalim in nisip si in alge! Si acum??? Iar beton??? Si aici? In oaza noastra de libertate si distractie? In locul unde nu existau pereti...in care cazarea era la mii de stele (cum spunea foarte frumos Traian la un moment dat)... locul unde eram o mare familie? Unde veneau tineri din toate colturile tarii si din afara ei tocmai pentru atmosfera? Unde nu mai conta ca vorbesti alta limba sau ca ai accent?

Si asta sa fie invadat de betoane??? Urmeaza 2 Mai? O sa puneti beton si pe plaja?

Nu faceti strazi si autostrazi si v-a casunat pe cel mai neingradit loc de pe litoral?

Ce s-a intamplat cu Salvati Vama Veche? Asta credeti voi ca inseamna salvarea ei?

Ma intreb, retoric probabil, cand o sa invatam si noi romanii sa apreciem diverse locuri asa cum sunt?! Cand vom invata sa deschidem ochii si sa vedem ce este deosebit in jurul nostru, ce are un farmec aparte care merita valorificat? Cand vom incepe sa pastram "Altfel-ul" si originalitatea din tara nostra?

Ce putem sa facem? Sa nu calcam Asfaltul! Tot Dragos a venit cu ideea! Eu am fost mai radicala - Sa venim cu picamerele! Sa aparam ce e al nostru...stilul de viata, mandria de a fi vamaiot! Focul, pletele, dansul pe plaja, Boleroul de la rasarit, folkul, prietenia, boemul, cultura...!

Pentru toti cei pentru care Vama Veche inseamna ceva: Oare putem face ceva???

Dilema 2009: Print vs Online

Am primit azi dimineata newsletterul obisnuit Wall Street si mi-a atras atentia un articol despre Relatia care se va dezvolta intre online si mediile traditionale.

Se pare ca declinul presei scrise continua, devenind din ce in ce mai abrupt! Pe langa diversii factori "externi", sa le spun asa, adica fragmentarea audientei, lipsa de timp, modificarea stilului de viata - deci scaderea numarului de cititori, mai adaug si un factor "intern" foarte important: Calitatea jurnalismului. Nu ma refer doar la multitudinea de stiri de scandal si de zgarmaturi in noroi pe care le practica unii din vajnicii nostrii "jurnalisti"; nu ma refer nici la nivelul de informare si la tonul in care sunt scrise anumite stiri...ci ma refer la modalitatea de culegere a informatiilor si mai ales de Verificarea lor. Fara pretentii de jurnalist, pentru ca nu am cunostinte in domeniu, imi ajunsese pe la urechi ideea ca o stire trebuie verificata INAINTE de a fi postata. Hai, daca nu chiar din 3 surse...macar de la departamentul de PR si Comunicare - ca de aia exista! Din pacate sunt unii pentru care profesionalismul se manifesta doar 50% din timp...pacat! Pacat ca nu inteleg ca isi fac rau intai lor! Ca este credibilitatea lor in joc! Sunt dezamagita pentru ca era un loc de unde primeam chiar informatii interesante...acum ma intreb cat de adevarate sunt!

Citez: "In 2009, publisherii trebuie sa acceleze ritmul de restabilire a profitabilitatii. In timpul acestui proces de restructurare, acestia ar trebui sa tina cont in permanenta de faptul ca cititorii au nevoie de articole de calitate, mai ales in timpul acestor “turbulente economice”."

In ceea ce priveste prezenta online a publicatiilor tiparite, ar putea exista tendinta de a diminua calitatea prezentei pe Internet. Avantaje si dezavantaje - totul depinde de publicul tinta. Eu nu cred ca ar fi o miscare buna...lasand la o parte irosirea inutila de hartie, cred ca nici "consumatorul" de stiri si informatii nu mai este atat de "prietenos" cu varianta print!

Chiar si radiourile se orienteaza spre online, la nivel mondial! Daca nu era deja evident iata si datele: "Pe de alta parte, emisiunile radio au putut fi ascultate si online, inca de la inceputurile Internetului. Desi exista mai mult de 10.000 de posturi de radio online, oferta este nisata in comparatie cu cea a radiourilor traditionale"

2009 se anunta a fi anul noilor modele de afaceri si de comunicare...cu bune si cu rele asa cum veti vedea in articol!

Ultima editie Web Wizard asa cum o stim...

Proiecte Web Eficiente si Manageri de Proiecte Web Profesionisti! Asta rezulta in urma trainingului Web Wizard!

Vrajitorul Web-ului Romanesc, Claudiu Gamulescu sustine inca o data in fata publicului insetat de cunostinte de SEO si Usability o reprezentatie ce promite sa fie mai spectaculoasa si mai performanta ca pana acum!

El l-a numit 1.9...noi il numim inca Primul training de SEO si Usability!
Urmatoarea editie va fi 2.0 - Claudiu planuieste mai mult, mai specific, mai practic, mai interactiv!

Tematica pusa pe "hartie" nu poate ilustra savoarea prestatiei si bogatia cunostintelor si ideilor transmise! Trebuie sa fii acolo ca sa realizezi...

Ce mai astepti?

Hai la Scoala! Scoala de Folk!

Ca tot ma cam plangeam eu in ultima vreme ca nu prea mai am inspiratie...cred ca tocmai am gasit o sursa buna: oamenii care fac lucruri din pasiune! Imi place cand intalnesc oameni care fac ceea ce fac din suflet si care cred in actvitatea lor, oameni care vor sa faca o societate mai buna, care vor sa sprijine valorile, sa incurajeze dezvoltarea si talentele! Ma fac sa vreau sa ii sustin cat pot! Ceea ce voi si face!

Ba mai mult cred ca voi infiinta o noua rubrica pe blog: Cronicutza Folk!

In seara asta, imediat dupa intalnirea PICANTa am dat o fuga si prin El Grande Comandante! Nu de alta dar de saptamana trecuta aflasem ca va canta Emeric Imre - si nu puteam sa ratez Nebunul de Alb sau Condamnare!

Ajunsa acolo deja pe la jumatatea recitalului nu mica mi-a fost mirarea sa vad nivelul inferior al clubului intesat de lume! Am intalnit si cunostinte mai vechi prin intermediul carora am descoperit o intreaga "galagie pe bloguri de folk" (le gasiti in stanga).

Ceea ce m-a incantat a fost amploarea pe care o iau tot mai mult evenimentele si serile folk! In acelasi timp in 100Crossroads am inteles ca sustinea recital trupa "UNDE" (pentru cei interesati mai canta si maine in Iron City).

Recitalul li Emeric a fost deschis de Ioana - organizatoare a serilor din EGC care a dat tonul serii cu 7 piese si cu o veste extraordinara: S-a deschis oficial Scoala de Folk! In curand isi vor pune la punct si site-ul pentru mai multe detalii si informatii legatede aceasta laudabila activitate. Practic ce inseamna Scoala de Folk? Este un demers facut din dragste pentru muzica si talent, din pasiune pentru folk si din dorinta arzatoare de a alimenta mereu acest frumos stil si curent cu noi talente. Astfel, pe scena din EGC sunt asteptati toti tinerii talentati care vor sa demonstreze ca viata in anul 2009 e mai mult decat telefon, calculator, Internet, messenger si retele sociale. E munte, viata, folk, chitara, foc, prieteni! Asadar oricine vrea sa fie ascultat, ghidat, promovat, oricine crede ca are ceva e spus prin intermediul strunelor este asteptat la Scoala de Folk!

Nu este o scoala ca oricare...nu se dau note, nu se pun absente (dar ar fi pacat sa lipsiti!), nu se lasa corigenti! Dar este o "miscare" ce isi propune sa identifice noi talente, sa aduca un aer proaspat in folkul romanesc, sa mentina acest frumos curent in viata! Proiectul este de amploare iar ideea Scolii se va continua frumos...nu se va limita doar la serile de marti! Dar mai bine va va povesti Ioana candva!

Sunt de acord cu Ioana - sunt atatia copii, tineri, oameni talentati! Ei bine, acum aveti ocazia sa aratati ce puteti! Scoala de Folk cauta Folkisti!

In continuare Emeric Imre ne-a incantat cu versurile sale, cu stilul sau...altfel de folk decat saptamana trecuta dar in egala masura venit din suflet, facut din pasiune, cantat cu inima! Atmosfera a fost pe masura! Practic lumea nu vroia sa se mai dea dusa!

De la 8 jumate la 11 jumate a fost o atmosfera de vis! Incarcata de muzica, poezie, voie buna, prietenie si apropiere sufleteasca! Felicitari Ioana pentru o seara reusita!

Sa fie Scoala de Folk o vasnica urmasa a serilor Expirate?! Se pare ca exista toate premisele ca raspunsul sa fie afirmativ!

Saptamana viitoare - urmand trendul de a chema la microfon oameni care isi fac destul de rar aparitia prin cluburi (ceea ce ii face si mai valorosi!) - ne va incanta auzul Stefan Tivodar! In EGC!

Si nu uitati: Scoala de Folk cauta Folkisti! Lasati-va gasiti! Iesiti in fata! Aratati ca meritati! Alaturati-va gastii!

luni, 19 ianuarie 2009

Escalada pe Gheata: Ambitie si Adrenalina

Ce faci in week-endul 5 - 8 februarie? Vrei distractie si aventura...vrei ceva iesit din comun? Cum suna Escalada pe Gheata? Vrei sa ii vezi pe oamenii care dispun de atata energie, ambitie, dorinta de reusita si spirit de aventura incat sa se incumete la escalada pe gheata? Si nu oricare...cei mai buni! La finala Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata!

In weekendul 5 - 8 februarie, langa partia Kalinderu din Busteni, se va desfasura Finala Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata – apogeul celei mai importante si spectaculoase competitii de acest gen din lume.

Peste 50 de atleti de talie mondiala vor incerca sa cucereasca titlul de castigator al etapei Busteni si a Cupei Mondiale 2009 motivati prestigiul competitiei si de premii in valoare de 18 000 euro.

Pana in acest moment s-au inscris concurenti din 16 tari - Marea Britanie, Austria, Franta, Olanda, Elvetia, SUA, Italia, Spania, Rusia, Slovenia, Ucraina, Cehia, Bulgaria, Romania, Croatia, si Corea.

Cele doua probe ale Cupei sunt cele de Dificultate si Viteza. Ambele se vor desfasura pe structuri artificiale acoperite cu gheata si amplasate intr-un loc cu buna vizibilitate si usor accesibil publicului.

Proba de Dificultate consta in escaladarea/abordarea mai multor tavane si obstacole de gheata sau prize artificiale aflate la o inaltime de peste 20 de metri.

Peretele de escalada viteza are inaltimea standard de 15 metri, este vertical si acoperit cu 25 de cm de gheata. Pe el se vor desfasura sambata probele din cadrul finalei Cupei Mondiale iar duminica 8 februarie vor avea loc tentative de batere a record mondial stabilit anul trecut pe aceesai structura.

Noutatile cu care-i asteptam pe sponsori, spectatori si pe sportivii cei mai buni din lume la aceasta disciplina de mare spectacol cuprind modificarea structurilor pe care vor avea loc probele si dotarea acestora cu instalatii de refrigerare care vor permite desfasurarea competitiei la temperaturi de pana la 10 grade Celsius.

Instalatia de refrigerare este o premiera mondiala, proiectata si construita in Canada, special pentru Busteni. Unicitatea ei va da concursurilor romanesti o pondere internationala crescuta si va constitui o noua dovada a seriozitatii si pasiunii cu care organizatorii acestor evenimente: Clubul Alpin Roman, Primaria si Consortiul Busteni si UIAA - Federatia Internationala a Asociatiilor de Alpinism, forul mondial care guverneazase aceste competitii, ocupandu-se in mod constant de dezvoltarea imaginii acestor evenimente de importanta deosebita atat pentru alpinismul mondial cat si pentru cel romanesc.

Langa partie, organizatorii v-au pregatit pe langa spectaculosul concurs si concerte live, muzica trance, expuneri si testari de echipamente, focuri de artificii si alte surprize.

Informatii referitoare la Cupa Mondiala, lista concurentilor, articole, impresii, galerie foto si transmisia in direct pe toata durata competitiei le puteti gasi pe site-ul oficial www.iwcbusteni.ro si pe site-ul federatiei internationale www.theuiaa.org

Pentru detalii va rugam sa ne contactati la adresele contact@iwcbusteni.ro sau dsardan@yahoo.com

Nunta - Business sau Show-off?!

Din varii motive mi-am propus sa fiu anul acesta o vizitatoare fidela a targurilor de nunti. Si am noroc pentru ca parca sunt mai multe ca niciodata…S-or fi prins mai multi ca e o afacere banoasa cine stie!?

Lista este deschisa anul acesta de ExpoMarriage 2009 organizat la Mariott si Palatul Parlamentului. Un targ-expozitie sub semnul extravagantei si opulentei. Daca va doriti o nunta care sa impresioneze pana si cel mai snob participant – asta este targul pe care nu trebuia sa-l ratati! Este un targ unde puteati gasi cele mai extravagante idei pentru petreceri, vestimentatie si decoratiuni. Un exemplu: ceea ce se anunta a fi o simpla florarie avea expuse fete de masa din frunze, cascade sau lampadare din orhidee, mese din rachita cu fata de masa din muschi (real! ). Pe de alta parte si cei mai pretentiosi miri isi puteau gasi aici vestimentatia (mai mult miresele, ce e drept), accesoriile, ornamentele, decoratiunile si alte chestii necesare pentru nunta.

Plimbandu-ma pe acolo mi-am dat seama ca deja nunta a devenit mai mult decat o celebrare a iubirii; un fel de “show-off” al dotarii si capacitatii financiare a mirilor sau socrilor. Modele de rochii care mai de care mai variate – unele chiar simpatice (mai simplute si elegante) altele potrivite pentru cei care isi doresc o nunta ca in “povesti” mai ales daca povestile contin printi care sunt implicati in afaceri cu deseuri, magnati imobiliari (in vremurile in care asta mai insemna ceva), patroni de lanturi hoteliere si altele. In concluzie, destul de offlimits pentru cei care vor o nunta simpla si de bun gust…(Ce-o fi aia!? Doar nu vrei sa creada lumea ca esti sarac!).

Inghesuiala mare…multa lume interesata de nunti anul acesta! Nu se simte recesiunea…sau altfel spus “criza”. Parca pe noi romanii ne doare in cot! Daca la Mariott faptul ca era exclusiv Expozitie a mai cernut din oameni (si asa foarte multi) intrarea la Palatul Parlamentului s-a dovedit o adevarata misiune imposibila! Coada la intrare ( sambata la ora 15.30 in conditiile in care programul era pana la 18) era comparabila cu cea de la British Museum in zielele cand e intrarea libera! Si cum perspective de a petrece minim o ora tropaind si inghetand in poarta Casei Poporului nu m-a incantat m-am intors pe calcaie in ideea de a incerca a doua zi de dimineata…poate multi dintre viitorii miri vor fi mai reticenti in a se trezi la 10 dimineata. Din pacate biletul de 10 ron achizitionat nu si-a dovedit in totalitate utilitatea.

N-am sa inteleg niciodata de ce s-au ales 2 locatii diferite! Palatul Parlamentului? Sa fim seriosi! Ok e foarte frumos interiorul, dar masurile de securitate nu prea sunt prietenoase cu vizitatorii veniti in numar asa mare.
Am revenit intr-adevar duminica la 10….coada n-a durat decat 40 de minute! Ceea ce mi-a lasat iar o impresie deosebit de proasta asupra organizarii. Pe cat de optimista am venit, pe atat de sictirita si enervata am intrat! Si iar incerc sa gasesc un raspuns logic pentru locatia aleasa: cum oare s-a gandit cineva sa organizeze un targ, la care era evident ca veni foarte multa lume (odata datorita tematicii si in al doilea rand pentru ca este primul de acest gen organizat anul acesta), intr-o locatie unde accesul este limitat si masurile de securitate sunt similare celor de la aeroport? Unde mai e placerea atunci cand ingheti pe afara si iti faci o gramada de nervi…

Altceva despre organizare…inghesuiala, prost semnalizat, standurile puse alandala… Daca locatia Mariott nu a fost foarte permisiva cu spatiul, la Palatul Parlamentului aveam mai multe asteptari; mai ales ca era targ cu vanzare si deci posibilitate de proba! Loc putin, multa lume, cabine de proba deficitare…iar femeile cand sunt nervoase… nu vrei sa fii in preajma lor. Ar fi fost frumos sa se puna la dispozitie si garderoba. Ar fi fost ceva mai usor de facut slalom printre standuri, mirese, gura-casca, promoterite, brosuri, baloane etc. Nici aranjamentul standurilor – mai ales in expozitie – nu m-a incantat! Un mare minus la majoritatea standurilor: ca sa aflii un pret pentru invitatii, marturii pentru toate trebuia sa intrebi, sa se caute, sa stai…ceea ce crea imbulzeli si ambuteiaje umane.

Ca sa nu mai fiu atat de critica am gasit si o idée care mi-a placut: cei de la infomariaj.ro au avut o idée foarte buna – au pus pe pliantele impartite un checklist cu ce este de facut pentru nunta, plan si buget. Apoi o invitatie de a intra pe site de a te loga si a-ti continua planificatorul si calculatorul de buget acolo. Instrument destul de util pentru cei care vor sa nu fie dati peste cap de planificarea nuntii.

In rest, expozantii isi faceau din plin meseria de vanzatori “Nu e cazul sa va uitati la bani pentru acest eveniment” Hai nu zau!? O fi nunta, dar parca ideea de a plati 20 de ani creditul pentru o zi“ca in povesti” nu e tocmai ideea mea de fericire conjugala.

Modelele de rochii, in general, de la “destul de” la “foarte” pretentioase …sunt convinsa ca modelele create la Paris cu aspect de rochii tavalite prin cuibar sau facute din gaini jumulite sunt ultimul racnet al modei, dar…pentru mine moda vorbeste in soapta! De gustibus non discutandum! Nu sunt o fashion addict. Dar cu putina rabdare si perseverenta se puteau identifica si modele decente.
Ceea ce m-a mirat a fost discriminarea: lipsa de interes pentru tinuta mirilor (cel putin la Mariott). Ok mireasa e importanta…dar nu e nunta decat cu 2 actori principali...Ginerica poate sa se descurce. Poate asta era si motivul pentru care peretii holurilor erau sprijiniti de barbati transformati in cuiere de haine si suporturi de pliante cu niste figuri nu tocmai in rezonanta cu stralucirea evenimentului. Iar zona de fumat si “repaos” era intesata de reprezentanti ai genului masculin vadit multumiti ca au un loc al lor unde se pot delecta in voie cu viciul lor.

Asa cum spunea un prieten: “In ziua de azi lucrurile normale se fac pe comanda” ! Ne vedem la urmatorul targ!

vineri, 16 ianuarie 2009

PICANTeriile inceputului de an!

Pe 20 ianuarie redeschidem sirul Intalnirilor PICANTe din 2009 - Unde altundeva decat La Taifas! Va asteptam sa dezbatem provocarile pe care noi, marketerii, le avem de infruntat in acest an...anuntat a fi mai dificil decat ne-ar placea!

Din prima saptamana a lunii februarie va invitam la acumulare de cunostinte PICANTe:

Primul training PICANT este PREMarketing (6 februarie) trainingul de notiuni de economie pentru marketeri despre care povesteam intr-un post anterior.

Web Wizard - Trainingul de Seo, Usability si e-marketing va fi sustinut de Claudiu Gamulescu pe 5 si 6 februarie. Se adreseaza persoanelor care conduc proiecte din cadrul agentiilor web sau din partea clientilor.

Marketer Start – 12-13 februarie - Training de Bazele marketingului si comunicarii de marketing. Trainingul se adreseaza persoanelor care sunt la inceput de drum in marketing si isi doresc sa obtina o imagine simpla, clara si realista asupra activitatilor de marketing si asupra comunicarii de marketing.

2B Marketing – 19 – 20 februarie - Training de Marketing Business To Business ofera instrumentele necesare pentru a implementa actiuni de marketing special adaptate mediului de business! Este un curs pentru fortele comerciale ale firmelor care vând consumatorilor organizationali.

Advanced Exhibiting - 25 februarie - Training de tehnici avansate de marketing prin targuri si expozitii dedicat persoanelor care au cunostinte medii si avansate despre participarea la targuri si expozitii.

Junior Brand - 11 martie - Training de Branding Si Brand Management. Se adreseaza persoanelor care au responsabilitati de marketing si comunicare care nu au cunostinte sau au cunostinte reduse de branding si brand management.

Insider – 11 martie - Training de comunicare interdepartamentala. Se adreseaza persoanelor din departamentele de marketing, HR si Managerilor de companii mici si mijlocii.

Project MarkeTeam - 18 martie - Training de Managementul, comunicarea si motivarea echipei în proiectele de marketing se adreseaza persoanelor care au responsabilitati de marketing si coordoneaza proiecte de marketing. Trainingul urmareste dezvolte abilitatile de Management, comunicare si motivare a echipei în proiectele de marketing.

CooL Intro - 2 si 3 aprilie - Training de comunicare on-line de marketing. Trainingul se adreseaza persoanelor care au cunostinte reduse de comunicare on-line, care au responsabilitati de comunicare de marketing si doresc sa apeleze la comunicarea on-line.

Va astept! Si va invit sa urmariti ardeiul pe Twitter!

joi, 15 ianuarie 2009

Economie PICANTa ...pentru Marketeri

Vorbim despre analize de piata, analize ale concurentei, strategii de marketing si de afaceri Marketingul pare usor? Ei bine nu este! Marketingul inseamna analize si corelatii, cifre si interpretari. Daca nu ai ceva cunostinte de economie care sa iti permita o intelegere reala a fenomenelor din mediul de afaceri Marketingul poate deveni un esec total...sau un instrument inutil. Mai ales acum cand conjunctura cere foarte multa atentie, reactii rapide, interpretari si analize...

Marktingul nu se mai poate face dupa ureche si nici doar prin vorbe...

Notiunile de economie sunt de nelipsit pentru un marketer adevarat....asa cum condimentele sunt nelipsite dintr-o mancare buna! Ingredientul PICANT anul acesta este PREMarketing. Pe 6 februarie Nick va sustine un training de notiuni de micro si macro economie adresandu-se persoanelor care au responsabilitati de marketing si comunicare si care nu au pregatire economica.

Sub deviza "Nu poti face marketing adevarat fara sa stii economie!" PREMarketing propune o tematica destul de vasta pentru o singura zi de training dar in mod sigur, foarte utila:

I.Notiuni de Micro Economie pentru Marketeri Non Economisti
1.Notiuni fundamentale in teoria economica
Nevoi, resurse,
Costul de oportunitate si Frontiera posibilitatilor de productie
2.Consumatorul – Elemente teoretice
Utilitatea totala si Utilitatea Marginala – Paradoxul Apa – Diamant
Preferintele consumatorului - bunuri substituibile, bunuri complementare si bunuri neutre
Constrangeri bugetare, modificari de pret si de venit
3.Firma
Factori de productie, Combinarea factorilor de productie
Costuri (Costuri fixe, costuri variabile, Costuri totale si costuri marginale).
Rentabilitate, redimensionare si randamente de scala.
4.Cererea
Curba cererii
Punctul de intalnire a cererii cu oferta
Elasticitatea cererii la pret si la venit
Modificarea cererii pentru bunuri substituibile si complementare
II.Notiuni de Macro Economie pentru Marketeri Non Economisti
1.Piata si Concurenta
Definirea concurentei
Forme de concurenta
Directa
Indirecta
Pe bugete
Tipuri de piete in functie de concurenta
Piata cu concurenta perfecta
Monopolistica
Oligopol
Monopol
Oligopson
Monopson
Echilibrul cerere – oferta
Echilibrul ideal
Echilibrul pe termen foarte scurt
Echilibrul pe termen scurt
Echilibrul pe termen lung.
2.Valoarea adaugata si indicatorii rezultatelor macroeconomice
Definirea Valoarii adaugate
PIB si PNB
3.Fluctuatii economice – ciclicitatea afacerilor
Definirea ciclicitatii economice
Tipuri de cicluri economice
4.Somajul
Definitia somajului
Tipuri de somaj
Rata somajului si echilibrul pietei muncii
5.Piata monetara
Masa monetara
Multiplicatorul banilor de cont
Costul banilor – creditarea
Piata interbancara si implicatiile sale in costul banilor
Piata valutara si implicatiile sale in costul banilor
6.Inflatia
Definirea inflatiei
Sursele inflatiei si spirala inflationista
Indicatorii inflatiei

Pentru cei interesati de participare va stam la dispozitie pe mail picant@picant.ro

marți, 13 ianuarie 2009

Destinul ne uneste...sau Karma!

Tot cautand un mod de a incepe acest post am intrat pe blogul celor de la Karma si am gasit un pasaj care reprezinta in mare masura si gandurile mele.

"Este al 5-lea an consecutiv de cand in EXPIRAT concertele lunare KARMA inca mai rezista si nu oricum ci cu localul plin, dovada ca alegerea organizatorilor si in special a lui Supa, sufletul serilor folk din club, a fost inspirata... Cu exceptia perioadei de vara, din 19 ianuarie 2004 data primului concert, "balamucul organizat" se incapataneaza sa atraga de fiecare data atat clienti vechi cat si noi unii veniti din curiozitate, altii de dor de muzica de munte sau Karma, altii de gasca faina ce a devenit aproape o familie in subsolul de la intersectie..."

Departe de a ma transforma intr-un critic al Serilor folk bucurestene - pentru simplul motiv ca nu le frecventez constant pe toate - incerc sa las undeva intiparite niste momente care rezoneaza foarte frumos in sufletul meu - si sunt convinsa ca nu numai al meu! Si mai ales dupa seara de ieri sunt convinsa de acest lucru!

Aseara a fost concert Karma in Expirat. Acum cativa ani cand am inceput eu sa frecventez Expiratul, am fost oarecum reticenta fata de ei...in plus era Supa care domina 3 saptamani pe luna Serile Folk...deci Karma era un fel de seara de odihna. Cand am ajuns in club nu se prefigura a fi o seara speciala: destul de putina lume, usor stinghera, nu prea se fredona...aproape ca ma dezamagea ideea de a imi fi sacrificat inca niste ore de somn (si asa deficitar in ultima vreme) pentru a veni in Expirat. Mai ales ca amintirea ultimului concert si a atmosferei de atunci era inca vie...

Ne-am asezat cu niste miniursusi in fata...si am stat...am mai vorbit...am mai fredonat...si usor usor spiritul folk, spiritul muntelui ne-a cuprins pe toti o data cu Fii Amurgului si Country Palinca! Tot mai multa lume s-a strans in fata scenei si pe laterale...si s-a dat frau liber la cantat!

Au zbarnait pe strune (nu imi mai aduc aminte exact ordinea) Vantul, Cand Lumina va veni, Singuratic, Poem Haiducesc, Ma intorc si pasi-s grei, Moldova si multe multe alte cantece cunoscute care au animat sufletele si spiritele pana la dans, hore si topaieli.

Tot pe blogul lor am citit despre o fata care a parasit mult prea devreme aceasta lume si baietii spuneau ca vor canta "Colinda trista" pentru ea...o fi fost un semn... sau nu - dar in mijlocul melodiei a cazut curentul - cantecul a continuat de parca nimic nu s-ar fi intamplat sustinut de zeci de voci! A fost un moment in care simti ca te trec fiori! Nu s-a oprit nici chitara, nici vocile, nici publicul, nici o tresarire, nici un alt sunet decat acordurile Colindei. S-a cantat din si cu suflet! Cred ca nici daca o faceau intentionat nu iesea atat de bine. Asa cum a spus Tica...poate lipseau niste lumanari...dar nu! A fost perfect! A fost exact ce si cum trebuia! A fost un singur glas, un singur suflet...Cred ca orice artist ar fi mai mult decat mandru sa traiasca o astfel de experienta...dar a fost mai mult decat atat. Am fost o gasca de prieteni, aproape o familie!

Penele de curent s-au repetat pe parcursul serii - dar nimeni nu a fost deranjat...ba dimpotriva! Cred ca aceste mici incidente au potentat farmecul serii!
Singuratate a fost iar un cantec ce s-a "bucurat" de invaluirea intunericului si, pentru ca ne-am cam impiedicat la versuri, Tica a fost pe faza si ne soptea asa ca am dus cu totii melodia pana la capat!

Si ca un facut...parca nici o alta melodie nu merge mai bine cantata pe intuneric decat Amanta!

Finalul a fost undeva pe la ora 2...dar parca nimeni nu vroia sa plece! Imnul Expiratului a incheiat seara si promisiunea ca in fiecare luni, luna, prima lune din luni...s-a incurcat Titush!:)) Dar noi stim ca in prima luni a fiecarei luni e seara Karma!

Dar si azi in El Grande Comandante...sunt curioasa daca atmosfera va fi la fel de incendiara...sau se va dovedi ca Expiratul este casa folkului...

Later edit: Mai exact miercuri, dupa El Grande...Da! Am fost! :) (M-a surprins (placut) faptul ca imi mai citeste si altcineva blogul - fie si sporadic - decat tata, Alex si inca vre-o 3 cunostinte! :) )

Multumind pentru lamurirea lui Tica referitoare la diferentele dintre cluburi si concerte, (cu care sunt in mare masura de acord) mentionez ca as fi fost carcotasa azi si oarecum dezamagita daca ar fi fost aceleasi melodii, aceeasi ordine! Desi, recunosc, pe undeva asa ma asteptam...Din nou suprinsa placut! Cine stie meserie, stie! Asa ca a meritat sa sparg pusculita (la propriu - prietenii stiu :) ) si sa ascult 2 zile consecutiv sa ascult cantand aceeasi trupa! Melodii noi (pentru urechile mele, mai vechi in repertoriul trupei) Asa, Adio, Amintirea (sper ca am retinut titlurile) si altele, melodii cantate destul de rar - cel putin asa am inteles din marturisirea lui Tica - ritmuri care indeamna la visare, la iubiri trecute, la melancolie, la suflet. Alt gen de concert, alta atmosfera...a fost ok...n-as putea spune daca mai misto...doar...altfel!

Cu toate astea, raman la parerea mea conform careia Expiratul este casa folkului, punctul de origine al Serilor Folk (cel putin asa e in conceptia mea...chiar nu stiu daca inainte de Supa si serile lui mai organiza cineva astfel de evenimente constante, in Bucuresti - chiar va rog sa ma luminati si pe mine!).

Ma surprinde un pic faptul ca desi in mare parte oamenii care erau acolo erau aceeasi care veneau in Expirat, implicarea mi s-a parut mai slaba...nu numai la genul fredonat, ci si la modul sufletesc! E adevarat ca a fost mai putina lume...mult mai putina lume (poate cu un pic mai multa promovare si cu o alta strategie de comunicare s-ar rezolva - nu pot sa ma abtin! :)) Deh! Meseria!), la fel de adevarat e ca melodiile au fost pe alt gen...totusi...a lipsit ceva! Nu stiu ce! Nu cred ca la serile din Expirat numai tipul melodiilor face atmosfera...ci si implicarea publicului si mai mult decat atat, sincronizarea, rezonanta intre ritm, versuri, artisti si public. In Expirat parca e aceeasi lungime de unda...o retea invizibila care ne leaga. Toata lumea vine sa cante acolo...In EGC parca se vine sa se asculte folk...undeva in fundalul discutiilor. Personal, EGC mi se pare usor nepotrivit pentru astfel de manifestari: e prea mare, prea rece si impersonal si nici aranjamentul nu e favorabil. Ieri de exemplu, mi-ar fi placut mai degraba un aranjament "la gramada", sa stam toti adunati, fara masa in mijloc (care mi se pare ca nu se potriveste de loc acolo...creeaza o bariera...)...mai mult as fi facut semi-intuneric si cel mai tare ar fi fost daca am fi putut sta toti pe jos! Cred ca impresia si atmosfera ar fi fost alta. Ar fi fost mai de impact! Dar astea sunt ideile mele crete...Si as fi preferat o serie de pene de curent decat rateurile sonorizarii. Cert e ca si locatia si aranjamentul contribuie la implicarea publicului si la reusita generala a evenimentului...

Sau poate este doar obisnuinta! Vorba lui Catala...de 5 ani de zile, ne-am obisnuit cu Karma in Expirat!

Oricum mai e de testat si de vazut! Data viitoare studiez specificul clubului 100Crossroads in ceea ce priveste folkul!

Aaa...si poate o data vom asculta si "Se-nsera" :) Tica sa repeti melodia pana la urmatorul concert in EGC...o cere publicul si fanii! :))

"Calator, calator
Calator sunt pe pamant
Si-am un dor, si-am un dor
Si-am un dor ce-mi este sfant"
Karma - Calator

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Cadouri, cadouri

Am zis ca odata cu Sfantul Ion se termina sarbatorile de Iarna si e cazul sa ma apuc de munca...nu inainte de a ma lauda cu cadourile pe care le-am primit! :)

In primul rand tin sa mentionez tutror celor care mi-au transmis un semn mai mult sau mai putin subtil cum ca am maaaari probleme cu gestionarea timpului - Am inteles mesajul! Am primit 2 ceasuri de mana (foarte frumoase!) in decurs de mai putin de o luna! Daca nici asta nu e destul de sugestiv...! Multumesc Traian!

Am mai primit o multime de carti de la Nick si de la alti doi prieteni...ceea ce inseamna ca anul asta este un an dedicat instruirii, informarii si lecturii.

Tata mi-a upgradat mijloacele de comunicare - cu un Nokia E51 pe care inca incerc sa-l descifrez...deci orice sugestie si ajutor ar fi binevenite!

Lavinia a fost foarte draguta si mi-a facut niste cercei in forma de Ardei. Ma bucur ca a imbratisat "curentul" PICANT si sper sa putem colabora cat profitabil pentru toata lumea. (bine, cadoul trebuia sa fie de Craciun dar a ajuns la mine de Sfantul Ion)

Am mai primit o lacrima...si cred ca este singura situatie in care ma bucur sa primesc lacrimi de ziua mea! :) Multumesc Mihai! Cum stii tu ce imi place!?

Bineinteles ca trebuia sa primesc si ceva picant - O ciocolata amaruie cu chilli...inca nu am desfacut-o dar sunt foarte curioasa!

Am primit o gramada de cadouri frumoase si le multumesc tuturor celor care au fost in 100Crossroads - unde mi-am intalnit si o mai veche cunostinta...deci a fost o zi plina de surprize placute!

Acum...la treaba!









luni, 5 ianuarie 2009

Hello 2009!

Artificiile furnizate si poza facuta de Musca (multumesc!)

La Multi Ani si bine ne regasim in 2009!

M-am reintors in Bucuresti dupa un Revelion absolut incredibil petrecut alaturi de gasca mea de prieteni nebuni la Tarnaveni. M-am distrat copios si am ras pana mi-au dat lacrimile si ma durea burta. De mult nu cred ca am mai ras asa! Am avut o petrecere care a durat din 29 pana pe 3. Bine ca am facut bal mascat pe 31 noaptea...ca altfel nu ne dadeam seama in ce seara am petrecut Revelionul! Asa nebuni, controversati, glumeti, pusi pe petrecere tot timpul...stiu cum sa ma faca sa ma simt excelent - fara restrictii, fara reguli.
Va multumesc si va iubesc baieti pentru atmosfera pe care o faceti de fiecare data!

E bine ca am inceput anul asa...pentru ca oricum 2009 se anunta plin de petreceri si nebunii!

Pentru ca m-am simtit atat de bine am vrut sa imi las mintea sa zboare...sa se relaxeze si sa uite de tot ceea ce inseamna calculator, munca, net...Am fost ca la o cura de dezintoxicare! Am simtit nevoia sa nu mai pun mana pe laptop sau modemul de net. Pur si simplu...Si m-am simtit atat de bineeeee!!!
De aici si pauza de scris pe blog. Nu am mai vrut...nu am mai avut timp si nici nu am vrut sa imi gasesc timp. Am preferat sa ma bucur de familie, prieteni, cadouri, sarmale, drumetii, snowboard, peisaje, vin, aer...si asta m-a ajutat sa imi incarc bateriile.

Am vazut ca in general lumea trage linie la sfarsitul unui an si trage concluzii...asta am facut, asta n-am facut, asta s-a intamplat, asta nu s-a intamplat...a fost un an bun sau nu. Din punctul meu de vedere a fost un an bun! Nu fac bilanturi ca nu imi place! Nu stiu daca am reusit tot ce mi-am propus pentru 2008. Nici nu conteaza...am timp in 2009 sa termin sau sa realizez ce mi-am propus. Am realizat destule.

Nu imi fac planuri pentru 2009. Vreau sa ma bucur de tot ce se intampla bun, nu sa fiu dezamagita la finalul anului ca poate va fi o liniuta pe lista pe care nu am apucat sa o bifez. Am incredere ca si 2009 va fi la fel de bun...daca nu chiar mai bun! Vreau sa ma bucur si sa imi amintesc toate momentele frumoase...si sa le las deoparte pe cele care nu merita sa mi le amintesc. Cam astea sunt gandurile mele la inceput de 2009.

Repede, repede noul an isi intra in drepturi! Mi se pare ca din 22 decembrie, de cand am intrat oficial in vacanta si pana acum a trecut atata timp...si totusi atat de repede, parca a fost ieri si totusi parca a fost acum un an. Ziua de luni, 5 ianuarie se anunta incendiara! Multe, multe de facut! Gandindu-ma la ziua de maine parca as fi pe o pista de alergari...pe locuri, fiti gata, START!

Sa nu credeti ca am terminat cu petrecerile! Mai am un motiv de sarbatoare si de petrecere! Ca doar port un nume (de) Sfant! :)