sâmbătă, 22 decembrie 2007

Draga Mos Craciun...


Fiind nu de multa vreme pe meleaguri straine...mi-am dat seama de un lucru: mai ales asa in preajma sarbatorilor, nicaieri nu e mai bine ca acasa. Parca oamenii astia din Paris de aici nu au aceeasi efervescenta cu care asteptam noi Craciunul. Desi miroase foarte frumos a brad pe strazi (pentru ca, in cele mai multe piete au targuri de brazi!) parca lipseste ceva. Imi lipseste mirosul de sarmalutze, portocale si scortisoara! Si mai ales imi lipseste familiaritatea traditiilor de Craciun.
Asa ca am stat eu bine si am cugetat ce sa ii ce sa ii cer Moshului anul asta. Si mi-am dat seama ca in goana nebuna pe care o traim in fiecare zi, uitam lucrul cel mai important: sa traim si sa ne uitam mai cu atentie la cei de langa noi. Asa ca am decis sa-i scriu Moshului si sa-i cer mai mult timp si mai multa intelepciune. Mai mult timp sa le pot spune si arata parintilor mei ca ii iubesc si ca le multumesc pentru tot ce au facut pentru mine...si sa am timp sa le pot intoarce inzecit dragostea si atentia pe care ei mi-au acordat-o. Mai mult timp sa le pot demonstra ca au de ce sa fie mandrii de mine...asa aiurita cum sunt cateodata! Mai vreau timp sa-l petrec cu iubitul meu, sa ne putem bucura de clipele placute, sa ne putem bucura unul de altul, de discutiile care dureaza ore si ore la o sticla de vin, de mangaieri, de rasete sau pur si simplu de o strangere de mana sau de o privire. Mai vreau timp...acum cat inca relatia noastra nu e impovarata de rate, griji, plati...si altele! Mai vreau timp sa ma bucur de aer, soare si sarutari alaturi de el. Mai vreau timp sa fiu alaturi de prietenii mei atunci cand au nevoie de mine. Sa le aduc un zambet pe fata si sa ii fac sa inteleaga ca viata merita traita asa cu plusuri si minusuri cum e ea! Mai vreau intelepciunea de a lua intotdeauna partea buna a fiecarui lucru si a fiecarui om. Sa fiu suficient de inteleapta sa inteleg ca fiecare lucru se intampla cu un rost...si ar fi cazul sa invat ceva din acest rost! In plus de asta...vreau timpul necesar de a lasa ceva in urma...ceva valoros...ceva ce conteaza...:)
Dar mai mult si mai mult, zilele astea...vreau sa fiu alaturi de ai mei. Sa imi simt sufletul acasa!
Ceea ce doresc tuturor! Sa traiasca la intensitate maxima aceasta perioada in care ar trebui sa fie alaturi de familie si de toti cei dragi! Sa uite de sms-uri si mailuri...si sa dea telefoane! O voce "live" valoreaza mult mai mult decat un text sec. Stiu ca suntem in era in care raspunsul la intrebarea "ce mai faci?" este: "citeste si tu pe blogul meu" dar macar acum sa uitam de tehnica moderna si sa ne apropiem! Eu nu consider ca doar Craciunul este o perioada in care trebuie sa fim mai buni, mai apropiati, mai iubitori! Eu doresc tuturor sa fie asa in tot restul anului! Gasiti-va timp!
Asadar...va doresc mult timp sa iubiti si sa aratati ca iubiti!
Sarbatori Fericite si un 2008 mai relaxat...care sa va aduca tot ceea ce va lipseste si ceea ce crdeti ca aveti nevoie! (asta am citit-o intr-un pps si mi-a placut f mult!)

vineri, 7 decembrie 2007

Un pas...PICANT!

2007 se prefigura a fi un an bun. Credeam inca in perspectiva mea de marketer pentru servicii de consultanta in HR. Visam ca pot schimba ceva (de) acolo. Deci nimic nu anunta, la inceputul anului, ca undeva in aprilie mai se vor naste cateva idei ambitioase intr-o cafenea din “buricul” Bucurestiului. Asa au inceput primele idei “picante”. Atunci am realizat ca trebuie sa zbor singura daca vreau intr-adevar sa schimb ceva din perceptia oamenilor asupra marketingului!

Bineinteles, demersurile, ideile si incentivul au venit dinspre partea mai rationala a echipei, Nick. Si numele tot el l-a gasit! Si asa…din bere in bere, s-a nascut primul proiect din gama Picant – Start Promo!
A fost o prima exeperienta interesanta si care, zic eu, ne-a dat avant sa continuam cu mai mult entuziasm.

Acum la finalul anului…dupa 6 luni, imi dau seama ca pentru mine a fost cel mai important pas in cariera de pana acum! Un pas PICANT! Si din punct de vedere personal si profesional, pentru mine este o satisfactie importanta vis a vis de ceea ce credeam ca pot face si ceea ce pot face cu adevarat! Am capatat incredere in mine, mi sa acordat un mare capital de incredere si am aflat in sfarsit valoarea pe care o detin cunostintele si experienta mea! (E ambitios si incapatanat Nick ca a mai avut incredere in mine si rabdare dupa ce i-am mai dat flit de vre-o 2 ori J) ).

Mi-am asumat un risc…eram in pragul depresiei la un moment dat, inainte de a incepe efectiv munca sub umbrela Picant, pentru ca renuntam la o oarecare stabilitate pentru un viitor nesigur din punct de vedere financiar! Deocamdata am castigat! Nesiguranta ramane…dar satisfactia muncii proprii este infinit mai mare! Am invatat foarte mult…din punct de vedere practic. Din punctul meu de vedere, Picant a insemnat depasirea unor limite, dezvoltare personala si evolutie profesionala.

Asta incercam sa aducem prin traininguri si pentru voi clientii nostri. Ne dorim, si cred ca pana in prezent am reusit, sa cream un nou punct de vedere: acela al business-ului vazut prin prisma marketingului.

Si pentru 2008 avem planuri ambitioase si pline de entuziasm. Dezvoltare, imbunatatire, un nou sediu, noi parteneri si colegi. Insa cel mai “drag” plan al nostru este sa inspiram cat mai multa lume sa gandeasca “picant”. Adica original si independent!

Pana atunci ne asteapta un final de an, mai mult sau mai putin picant, in functie de fiecare. Este momentul in care tragem linie, adunam, socotim si ne luam angajamente sau ne facem planuri pentru anul ce vine.

Urmeaza o perioada frumoasa in care doresc tuturor sa uite de griji si sa petreaca alaturi de familie si prieteni. Pentru ca in final asta conteaza! Mai lasati munca si fiti alaturi de parinti, frati, surori, copii bunici, matusi etc. Macar in aceasta perioada!

Nu uitati sa faceti urari de bine,..cat mai “live”. Cat mai personale! Mai uitati de sms si email! Sunati si spuneti ce aveti de spus! Nu fac reclama la serviciile de telefonie mobila! Este doar mai placut asa!

Bucurati-va de spiritul sarbatorilor! Bucurati-va de familie in stilul nostru romanesc! Si cum nu exista masa savuroasa fara condimente … nu uitati de “picanterii” si ardei iuti!

joi, 6 decembrie 2007

Mos Nicolae...Picant!


Azi a fost Sfantul Nicolae...si soarta a facut sa avem training azi, tinut de Nick. Cu ocazia asta el imi zisese ca da de baut! E normal, daca stai sa te gandesti...toata lumea da de baut prietenilor de ziua lui. Ei bine, picantul meu coleg a dat o sticla de Cabernet Sauvignion de la Murfatlar fiecarei participante (tot soarta a facut sa fie numai doamne in audienta). A fost bine azi la training! A fost o atmosfera destul de degajata pentru o prima zi! Nu stiu daca emotiile lui de la inceput s-au datorat faptului ca era singurul barbat sau era ziua lui...sau pur si simplu a avut un inceput de zi mai nefast...dar a facut in asa fel incat sa nu se sesizeze! Lumea a fost surprinsa in mod placut de cadou! Abia astept sa le vad reactiile maine, cand mai urmeaza niste cadouri...picante! De asta ne-am ales noi numele "Picant" - ne reprezinta pentru ca nu credem in tipare si rigiditati! Oameni suntem cu totii!
La Multi Ani Sfinte Nick!

Later edit:) (pentru ca mi s-a atras atentia si am fost trasa de urechi...verbal :) )Si eu am primit de la Sfantu Nick o sticla de Lacrima lui Ovidiu...pentru ca am fost cuminte si pentru ca de obicei ne dau lacrimile de ras! Merci Moshule! :)

Later later edit: Cerceii sunt facuti in exclusivitate de catre Ely! Care face niste cercei absolut geniali! http://www.flickr.com/photos/cerceluind/